Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA LEAGUE

Αλόνσο: «H πρόκριση έχει ανηφόρα – Είμαστε ακόμα ζωντανοί και θα δώσουμε την μάχη μας»

09.08.24 | 00:15

Ο Παναθηναϊκός παρά το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο γνώρισε την ήττα από τον Άγιαξ και ο Ντιέγκο Αλόνσο στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του θα εμφανιστεί ακόμη πιο έτοιμη στη ρεβάνς.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την συμπεριφορά της ομάδας στα πρώτα λεπτά και εάν ήταν κομμάτι της στρατηγικής: «Αναμφίβολα τα πρώτα λεπτά δεν ήταν αυτά που είχαμε οργανώσει. Ο Άγιαξ είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά, οπότε είχαμε δυσκολία να βρούμε τον τρόπο με τον οποίον μπορούμε να πιέσουμε. Νομίζω ότι είναι ένα θέμα ταχυτήτων. Εμείς πιέζουμε με ταχύτητα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορούμε πιο εύκολα να κλέψουμε την μπάλα. Στα πρώτα 15-20 λεπτά μετά βελτιωθήκαμε και το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας διαφορετικός αγώνας για εμάς. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αυτό που θέλουμε, μια ομάδα θαρραλέα όταν θέλουμε να πάρουμε την μπάλα αλλά και όταν θέλουμε να επιτεθούμε. Είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε, πάντα να είμαστε ο εαυτός μας. Όταν τελείωσε ο αγώνας, οι φίλαθλοι αναγνώρισαν αυτό στους ποδοσφαιριστές».

Για το τι κρατάει από το σημερινό ματς και τι θα διορθώσει ενόψει της ρεβάνς: «Ο αποψινός αγώνας ήταν για εμάς ένα μάθημα. Εάν θέλουμε να βρισκόμαστε στα ευρωπαϊκά σαλόνια πρέπει να παίξουμε κατ’ αυτό τον τρόπο. Για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Βεβαίως η πρόκριση έχει ανηφόρα, αλλά είμαστε ακόμα ζωντανοί και θα δώσουμε την μάχη μας. Θα πολεμήσουμε».

Για τους Ιωαννίδη, Μπάλντοκ, Τετέ και Μαξίμοβιτς κι αν θα παίξουν περισσότερο στην ρεβάνς: «Να σας πω ότι θα ήταν πολύ βιαστικό από πλευράς μου να πω απόψε ποιοι θα παίξουν σε μια εβδομάδα. Οι παίκτες που μπήκαν απόψε σαν αλλαγή στάθηκαν πολύ καλά και βελτιωνόμαστε».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης του Άγιαξ και το εάν ταιριάζει πίεση ψηλά για να σπάσει το πρες ή οι μεγάλες μπαλιές από την άμυνα: «Πάντοτε όταν βρίσκεσαι απέναντι σε έναν αντίπαλο έχεις μια στρατηγική για τον τρόπο που θα παίξεις. Αλλά το ίδιο έχει και ο αντίπαλος. Στο πρώτο ημίχρονο εμείς θέλαμε να πιέσουμε δυνατά, αλλά δεν το κάναμε με τον τρόπο που θα έπρεπε. Έτσι στα πρώτα 15 λεπτά παίξαμε πολύ κοντά στην δική μας εστία και γι’ αυτό περάσαμε δύσκολα. Εμείς θέλουμε μια ομάδα που να βρίσκεται πιο κοντά στην αντίπαλη εστία, παρά την δική μας. Είμαι από τους προπονητές που πιστεύουν ότι όσο πιο μακριά βρίσκεσαι από την εστία σου, τόσο καλύτερα αμύνεσαι. Μου αρέσει να αμύνομαι πιο μπροστά. Θεωρώ ότι κατά την διάρκεια του 2ου ημιχρόνου κάναμε τα πράγματα καλύτερα και δεν θυμάμαι να είχε σημαντική ευκαιρία ο Άγιαξ. Γιατί είδε ότι εμείς αμυνθήκαμε καλύτερα πιο προωθημένοι. Αν με ρωτάτε, στον επόμενο αγώνα θα κοιτάξουμε να αμυνθούμε όσο πιο προωθημένα γίνεται. Αν κι ο αντίπαλος έχει καλούς παίκτες, γρήγορους, που όταν παίρνουν την μπάλα στην πλάτη είναι ταχείς. Θα εξαρτηθεί από τον χρόνο που θα δώσουμε στους παίκτες το πόσο καλά μπορούν να στείλουν την μπάλα στην πλάτη».