Καστοριά, Νάκος, Βελένης Credits: Kastoria FC the official (Facebook)

Τοπικά

Καστοριά: «Γουναράδες» Νάκος, Μάντζιαρης, Βελένης και Καρβέλης

09.08.24 | 08:01

Συνεχίζονται τα απανωτά «χτυπήματα» ενίσχυσης για την Καστοριά. Η ιστορική ομάδα της δυτικής Μακεδονίας, που ξεκίνησε προετοιμασία, απέκτησε τον 17χρονο μεσοεπιθετικό Βασίλη Μάντζιαρη, που την τελευταία διετία έπαιζε στον Γράμμο Μαυροχωρίου και παλιότερα στην Πεντάβρυσο.

Παράλληλα, οι «γουναράδες» έκαναν δικό τους τον 22χρονο αμυντικό χαφ (παίζει και στόπερ) Γιάννη Βελένη, ο οποίος έπαιζε στην ΑΕ Γραμμοχωρίων, υπό τις οδηγίες του Διονύση Λίτσκα και παλιότερα στον Ορφέα Χωριστής.

Επίσης, οι Καστοριανοί απέκτησαν από τα Γραμμοχώρια τον επιθετικό Φώτη Νάκο, που γυρνά στην ομάδα μετά από ένα χρόνο, με τον Τρικαλινό φορ να έχει θητεία και στην ΑΕ Παραληθαίων.

Τέλος, η ομάδα των Διονύση Λίτσκα και Μάρκου Πρωτόγερου, που ανανέωσε με τους Νίκο Πάτσιο και Παναγιώτη Αλεξίου, απέκτησε και τον Σπύρο Καρβέλη, 18χρονο μεσοεπιθετικό που έπαιζε στη Λυκόβρυση.

Αναλυτικά οι επίσημες ενημερώσεις:

«Ο Βασίλης Μάντζιαρης συμφώνησε με την Καστοριά.
Συνεχίζοντας την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της η Καστοριά, προχώρησε στην απόκτηση του Βασίλη Μάντζιαρη, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα του Γράμμου Μαυροχωρίου.
Ο Βασίλης Μάντζιαρης έχει γεννηθεί στην Καστοριά, στις 24/04/2007, αγωνίζεται τόσο στο άκρο της επίθεσης, όσο και σαν επιθετικός μέσος κι έχει ύψος 1.75 m και βάρος 68 Kgr.
Η ποδοσφαιρική πορεία του Βασίλη Μάντζιαρη, έχει ως εξής:
2016-2021: Ακαδημία Μ. Αλέξανδρου Καλλιθέας
2021-2022: Α. Σ. Πενταβρύσου
2022-2024: Γράμμος Μαυροχωρίου
Μετά τη συμφωνία του με την Καστοριά, ο Βασίλης Μάντζιαρης δήλωσε τα εξής:
“Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στην Καστοριά. Γιατί πολύ απλά μου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτή η νέα προσπάθεια που γίνεται φέτος κι επέλεξα να είμαι μέρος της. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό έτσι, ώστε η ομάδα μου να πετύχει στους στόχους της».

«Νέα μεταγραφική επιτυχία είχαμε για την Καστοριά, αφού συμφώνησε με τον Γιάννη Βελένη.
Μία ακόμη μεταγραφική επιτυχία είχαμε για την Καστοριά, αφού εξασφάλισε τη συνεργασία της για τη νέα χρονιά με τον Γιάννη Βελένη.
Ο Γιάννης Βελένης, έχει γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη, στις 05/02/2002, αγωνίζεται σαν αμυντικός μέσος, αλλά και σαν στόπερ με την ίδια επιτυχία κι έχει ύψος 1.85 m και βάρος 75 Kgr.
Ο Γιάννης Βελένης βρέθηκε στην Καστοριά, σαν σπουδαστής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων και η ποδοσφαιρική του στέγη υπήρξε, μέχρι και την περυσινή χρονιά, η Α. Ε. Γραμμοχωρίων.
Η ποδοσφαιρική πορεία του Γιάννη Βελένη, είναι η ακόλουθη:
2017-2020: Ορφέας Χωριστής
2021-2024: Α. Ε. Γραμμοχωρίων
Μετά τη συμφωνία του με την Καστοριά, ο Γιάννης Βελένης μας είπε τα εξής:
«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μένα, ο ερχομός μου στην Καστοριά. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να μπορέσει η ομάδα μου να ανταποκριθεί στους στόχους της, για τη νέα χρονιά. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της Καστοριάς, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και να είναι σίγουροι ότι θα τους δικαιώσω».

«Μεταγραφικό μπαμ στην Καστοριά. Απέκτησε τον Φώτη Νάκο, που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στην ομάδα.
Μεταγραφικό μπαμ είχαμε στην Καστοριά. Η ομάδα, μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης, απέκτησε τον Φώτη Νάκο, που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στην ερυθροκίτρινη ταξιαρχία.
Είναι μιας πρώτης τάξεως επιτυχία για την Καστοριά, αφού ο Φώτης Νάκος ήταν ο MVP κι από τους πρώτους σκόρερ στο περσινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ε. Π. Σ. Καστοριάς, Αποτέλεσε, μάλιστα, έναν από τους βασικούς συντελεστές της Α. Ε. Γραμμοχωριων, για την ανάδειξη της σε πρωταθλήτρια ομάδα, δίνοντας πάρα πολλές και σημαντικές λύσεις.
Παρακάτω παραθέτουμε το βιογραφικό του:
Ο Φώτης Νάκος, έχει γεννηθεί στα Τρίκαλα, στις 09/03/2001, αγωνίζεται σαν επιθετικός, στα δύο άκρα της επιθετικής γραμμής κι έχει ύψος 1.76 m και βάρος 64 Kgr.
Η ποδοσφαιρική πορεία του Νάκου έχει ως εξής:
2007-2014: Ακαδημία Δήμητρα Απόλλων
2014-2015: Α. Ε. Παραληθαίων
2015-2016: Α. Ε. Παραληθαίων (α΄ εξάμηνο) – Τρίκαλα Κ-16 (β΄ εξάμηνο).
2016-2020: Α. Ε. Παραληθαίων
2020-2022: Α. Ε. Γραμμοχωρίων
2022-2023: Καστοριά
2023-2024: Α. Ε. Γραμμοχωρίων
Μετά την συμφωνία του με την Καστοριά, ο Φώτης Νάκος μας είπε τα εξής:
“Έρχομαι στην Καστοριά γιατί από την συζήτηση που είχα με τους ανθρώπους της κατάλαβα ότι φέτος πάει να γίνει κάτι καλό για την ομάδα κι επιθυμώ να είμαι κι εγώ μέρος αυτής της προσπάθειας. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να μπορέσει η ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της για τη νέα χρονιά».

«Διαμορφώνεται σιγά σιγά το έμψυχο δυναμικό της Καστοριάς, για τη νέα χρονιά.
Συνεχίζοντας την διαμόρφωση του έμψυχου δυναμικού της η Καστοριά, για την αγωνιστική περίοδο 2024 – 2025, προχώρησε σε μία (1) μεταγραφή και δύο (2) ανανεώσεις.
Συγκεκριμένα η ομάδα απέκτησε τον Σπύρο Καρβέλη, που μέχρι τώρα αγωνιζόταν στον Α. Ο. Λυκόβρυσης, ενώ ανανέωσαν ο Νίκος Πάτσιος και ο Παναγιώτης Αλεξίου.
Παρακάτω παραθέτουμε τα βιογραφικά των τριών ποδοσφαιριστών της Καστοριάς:
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ
Ο Σπύρος Καρβέλης, έχει γεννηθεί στην Μεταμόρφωση Αττικής, στις 06/12/2006, αγωνίζεται σαν δεξί εξτρέμ και σαν επιτελικός μέσος κι έχει ύψος 1.77 m και βάρος 65 Kgr.
Στην Καστοριά έρχεται για να σπουδάσει, υπήρξε επικοινωνία του παίκτη με την ομάδα μας κι επήλθε η σχετική συμφωνία.
Η ποδοσφαιρική πορεία του Σπύρου Καρβέλη έχει ως εξής:
2016 – 2024: Α.Ο. Λυκόβρυσης
Μετά την συμφωνία του με την Καστοριά, ο Σπύρος Καρβέλης μας είπε τα παρακάτω:
«Νιώθω φανταστικά που ήρθα σε μια ιστορική ομάδα, όπως η Καστοριά. Η νέα μου πλέον ομάδα αποτελεί κάτι το ξεχωριστό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και η παρουσία μου σε αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα. Με σκληρή δουλειά πιστεύω ότι οι συμπαίκτες μου κι εγώ θα προσπαθήσουμε έτσι, ώστε η Καστοριά να πετύχει στους στόχους που έχει βάλει για τη νέα χρονιά».
ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΙΟΣ
Ο Νίκος Πάτσιος, έχει γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη, στις 18/12/2008, αγωνίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής κι έχει ύψος 1.84 m και βάρος 74 Kgr.
Την περυσινή χρονιά, παραχωρήθηκε με υποσχετική στον Α. Ο. Κάστωρ, αφού ήθελε να έχει πολλή ώρα συμμετοχής στον αγωνιστικό χώρο κι επέστρεψε στην Καστοριά με την λήξη της περιόδου.
Η ποδοσφαιρική πορεία του Νίκου Πάτσιου είναι η ακόλουθη:
2021-2022: Καστοριά (Κ-14)
2022-2023: Καστοριά
2023-2024: Α.Ο. Κάστωρ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
Ο Παναγιώτης Αλεξίου έχει γεννηθεί στην Καστοριά, στις 20/07/2008, αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα κι έχει ύψος 1.87 m και βάρος 88 Kgr.
Η ποδοσφαιρική πορεία του Παναγιώτη Αλεξίου είναι η εξής:
2016-2021: Ακαδημία Μ. Αλέξανδρου Καλλιθέας
2021-2022: Καστοριά (Κ-14)
2022-2024: Καστοριά».