O Έλληνας επιθετικός είναι μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο του παίκτη της σεζόν 2023/2024 Credits: Screenshot Teaser Glomex

Διεθνή

«Παυλίδης, η πιο ακριβή φετινή μεταγραφή της Μπενφίκα»

09.08.24 | 11:07

Η Μπενφίκα είναι η κυρίαρχος των μεταγραφών της φετινής μεταγραφικής περιόδου στην Πορτογαλία, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να αποτελεί την ακριβότερη προσθήκη της ομάδας, μετά τον Κοκτσού (15,5 εκατ. ευρώ), που αποκτήθηκε την περσινή σεζόν.

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός αποκτήθηκε από τους «Αετούς» της Λισαβόνας έναντι 18 εκατομμυρίων από την ΑΖ Αλκμάαρ, ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα του συλλόγου.

Ο σύλλογος της πορτογαλικής πρωτεύουσας δαπάνησε αρκετά χρήματα για να φέρει στο «Ντα Λουζ» τον 25χρονο στράικερ, ο οποίος από τα πρώτα φιλικά έχει ξεκινήσει να κάνει απόσβεση των χρημάτων. Σκοράρει κατά ρυπάς και ο Ρόγκερ Σμιντ περιμένει ότι το ίδιο θα κάνει και στο πρωτάθλημα, με τους «Αετούς» να υποδέχονται την Φαμαλικάο το βράδυ της Κυριακής (11/8)

Όπως αναφέρει η «Record», στις τελευταίες 5 σεζόν, η Μπενφίκα είναι ο σύλλογος της Primeira Liga που έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές παικτών, έχοντας δαπανήσει περισσότερα από 386 εκατομμύρια ευρώ, μια επένδυση σαφώς υψηλότερη από αυτή της πρωταθλήτριας Σπόρτινγκ (€215,62) και της Πόρτο (€162,88) την ίδια περίοδο.

Όσον αφορά τις πωλήσεις, η Μπενφίκα συνεχίζει επίσης να ηγείται, αν και με μικρότερο περιθώριο κέρδους σε σύγκριση με τους αντιπάλους της.

Στις τελευταίες 5 σεζόν, έχουν εισέλθει στα ταμεία των «Λουζιτανών» 567,52 εκατομμύρια ευρώ και η πιο πρόσφατη κατάθεση προήλθε από την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία πλήρωσε 60 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Ζοάο Νέβες.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο δεύτερος σύλλογος που έχει κερδίσει τα περισσότερα χρήματα μέχρι τώρα στην αγορά είναι η Μπράγκα, η οποία με μόλις τρεις παίκτες, τους Ροδρίγκο Γκόμες, Άλβαρο Ντζιαλό και Αμπέλ Ρουίς, κέρδισε 39 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά, η Μπενφίκα έχει την υψηλότερη ισορροπία μεταξύ αγορών και πωλήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από το καλοκαίρι του 2020, με 180,97 εκατομμύρια ευρώ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Πόρτο και στην τρίτη η Μπράγκα, ενώ η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ακοιλουθεί στην 4η θέση.