Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Τσαντσάρεβιτς στο monobala.gr: «Η ΑΕΚ παραμένει φαβορί – Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του Στρακόσα» ( pics & video )

09.08.24 | 12:03

Γράφει: Θέμης Τόγιας

Ο Όγκνιεν Τσαντσάρεβιτς ήταν αναμφισβήτητα το πρόσωπο του πρώτου αγώνα του Γ΄ προκριματικού γύρου του Conference League, Νόα-ΑΕΚ.

Σκόραρε από τη μία εστία στην άλλη, αιφνιδιάζοντας πλήρως τον Θωμά Στρακόσα, αλλά… και τον ίδιο, καθώς όπως παραδέχθηκε στο monobala.gr δεν του έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο στην καριέρα του.

Ο 34χρονος γκολκίπερ της Νόα, γεννημένος στη Σερβία, αλλά διεθνής με την Εθνική Αρμενίας (11 συμμετοχές), μας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα του μετά το 3-1 της περασμένης Τρίτης, παραδέχθηκε ότι κανείς τους δεν πιστεύει ότι τα πράγματα έχουν τελειώσει, αντίθετα «η ΑΕΚ παραμένει πάντα το φαβορί».

Δεν έκρυψε, όμως, ότι μετά το αποτέλεσμα αυτό η πίστη για πρόκριση μέσα στ΄ αποδυτήρια έγινε ακόμη πιο μεγάλη κι ότι περιμένει ότι η ατμόσφαιρα στη ρεβάνς της OPAP Arena «θα είναι τρελή»!

Η συνέντευξη του Τσαντσάρεβιτς:

-Το γνωρίζεις, ότι το όνομά σου κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ημέρες; Πέτυχες ένα γκολ που το βλέπουμε σπάνια. Θα έχεις λάβει πολλά μηνύματα φαντάζομαι…

«Ναι, είναι αλήθεια. Δεν είμαι ο άνθρωπος που ασχολείται πολύ με τα social media, ούτε ο στόχος μου είναι να τα απασχολώ. Αυτό που προτιμώ είναι να κοιτάζω τη δουλειά μου…»

-Εσύ και οι συμπαίκτες σου, έχετε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας σας; Πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ ήσασταν το απόλυτο αουτσάιντερ και ξαφνικά…

«Ναι, πραγματικά ήταν ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Σίγουρα σεβόμαστε την ΑΕΚ, είναι μια σπουδαία ομάδα, με σπουδαίους παίκτες, αλλά εμείς το πιστεύαμε. Πιστεύαμε στους εαυτούς μας και στις δυνατότητές μας και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και μέσα στο παιχνίδι. Να δείξουμε ότι είμαστε μια ομάδα που παλεύει και που δεν τα παρατά!»

-Πέτυχες ένα σπάνιο γκολ. Από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Το έχεις ξανακάνει; Είναι αυτή η καλύτερη στιγμή που έχεις μέχρι στην καριέρα σου;

«Ναι, είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που σημειώνω ένα τέτοιο γκολ.

Είχα μια ασίστ στο παρελθόν, αλλά αυτό είναι το πρώτο γκολ που πέτυχα από τόσο μεγάλη απόσταση.

Σίγουρα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο αέρας με βοήθησε πολύ.»

-Αν βρισκόσουν στη θέση του αντίπαλου τερματοφύλακα, Θωμά Στρακόσα, πώς θα ένιωθες αν είχες δεχτεί ένα γκολ σαν κι αυτό;

«Αυτό που λέω πάντα είναι ότι μόνο οι τερματοφύλακες ξέρουν πώς είναι να παίζεις σε αυτή την θέση, πόσο δύσκολο είναι όταν η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα και πώς αισθάνεσαι μετά.

Είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο για κάθε γκολκίπερ. Σίγουρα δεν θα ήθελα να βισκόμουν στη θέση του.»

-Μετά το 3-1, νομίζω ότι όλοι στη Νόα πρέπει να πιστεύετε ακόμη περισσότερο στην πρόκριση, έτσι δεν είναι;

Ναι, αυτό είναι αλήθεια.

Αλλά, όπως είπα, νωρίτερα σεβόμαστε πολύ την ΑΕΚ.

Γνωρίζουμε ότι η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα θα είναι… τρελή.

Για μένα, η ΑΕΚ παραμένει ακόμη το φαβορί σε αυτόν τον γύρο, αλλά θα δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό και στο δεύτερο παιχνίδι.

Όπως κάναμε και στο πρώτο. Θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση.»

-Δεν ξέρω εάν έχετε πληροφορηθεί ότι μετά το 3-1, τα πράγματα στην ΑΕΚ έγιναν πιο δύσκολα. Χθες ο πρόεδρος μίλησε στους παίκτες με αυστηρή γλώσσα. Γνωρίζετε κάτι γι΄ αυτό, Νομίζετε ότι αυτή η δύσκολη κατάσταση στην ΑΕΚ θα σας βοηθήσει περισσότερο στον δεύτερο αγώνα;

«Όχι, ειλικρινά δεν ξέρουμε κάτι. Είμαστε συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις μας και πουθενά αλλού.

Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι 100%. Επίσης, έχουμε αγώνα στο πρωτάθλημα σε δύο μέρες, οπότε δεν έχουμε πολύ χρόνο για άλλα πράγματα.»

-Αν προκριθείτε την επόμενη εβδομάδα, ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις;

«Θα το γιορτάσω, όλοι θα το κάνουμε. Για λίγο φυσικά, και μετά θα εστιάσουμε στον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος και στην Ευρώπη. Η νίκη μας βέβαια, στο πρώτο ματς είναι σίγουρα κάτι που όλοι μας δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Όπως και το αν προκριθούμε…