Τζιάνι Καλλιθέα Credits: akfc66.gr

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Athens Kallithea: Πήρε δανεικό από την Πίζα τον Τζιάνι (pic)

09.08.24 | 19:45

Ο Μάσιμο Ντονάτι πρότεινε στην διόικηση της Athens Kallithea τον Ελία Τζιάνι, τον οποίο είχε προπονήσει στην Λεγκάνο και έτσι ο 23χρονος επιθετικός ανακοινώθηκε ως δανεικός για ένα χρόνο από τους περσινούς πρωταθλητές του Β’ ομίλου της Super League 2.

Την περασμένη σεζόν ο Ιταλός δεύτερος επιθετικός αγωνίστηκε στην Λεγκάνο (ξανά ως δανεικός) στην Serie C και σε 16 συμμετοχές πέτυχε 7 γκολ, ενώ έδωσε και 9 ασίστ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Athens Kallithea:

«Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει την απόκτηση του Ιταλού στράικερ Elia Giani με τη μορφή δανεισμού από την Pisa της ιταλικής Serie B, με εκκρεμότητα την απόκτηση του Διεθνούς Πιστοποιητικού Μεταγραφής (ITC) του.

Ο Giani, ένας 23χρονος, ύψους 1.85 μ., δεύτερος επιθετικός διένυσε μία εξαιρετική σεζόν με επτά γκολ και εννέα ασίστ όσο ήταν δανεικός στη Legnago Salus της Serie C υπό την καθοδήγηση του προπονητή της AKFC Massimo Donati.

Γεννημένος στην Empoli, o Giani ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία στη γειτονική Pisa, κάνοντας το επαγγελματικό ντεμπούτο του σε έναν αγώνα της Serie B τον Δεκέμβριο 2019, λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια.

Έπειτα από έναν εξάμηνο δανεισμό στην Pontedera της Serie C, όπου σκόραρε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ τον Μάιο 2021, ο Giani πέρασε τις σεζόν 2021/22 και 2022/23 ως δανεικός στη Fiorenzuola της Serie C, μετρώντας 48 συνολικά συμμετοχές με δύο τέρματα και μία ασίστ.

Τη σεζόν 2023/24, ο Giani εντάχθηκε στη νεοφώτιστη Legnago, και οι 16 συμμετοχές του σε γκολ (επτά τέρματα και εννέα ασίστ) ήταν η τέταρτη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα, βοηθώντας την ομάδα να προκριθεί στα playoffs ανόδου της Series C.

Καλωσήρθες, Elia».