Ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς σε αγώνα της ΑΕΚ Φωτογραφία: Intime

ΑΕΚ

Σκέφτεται Λιούμπισιτς για βασικό και άλλες αλλαγές ο Αλμέιδα

15.02.24 | 23:22

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για να υποδεχτεί την Κηφισιά την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια η οποία θα ανοίξει ξανά τις πόρτες της για τον κόσμο της ομάδας.

Ο Ματίας Αλμέιδα ετοιμάζει αρκετές αλλαγές στο κυριακάτικο (18/2, 19:00) ματς σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η συγκυρία του ενός αγώνα ανά εβδομάδα και η μορφή του παιχνιδιού δίνει αρκετές δυνατότητες στον Αργεντινό τεχνικό, προκειμένου να διαχειριστεί το ροτέισον και τους παίκτες που είτε θέλει να πάρουν ρυθμό για να μπουν στο… νόημα, είτε πρέπει να πάρουν ανάσες. Πάμε να δούμε -αν και λίγο πρώιμα- τις πιθανότητες του ροτέισον ενόψει του αγώνα της Κυριακής.

Λιούμπισιτς αντί Πινέδα

Ο Πινέδα χρειάζεται ανάσες και ο Λιούμπισιτς χρειάζεται αγωνιστικό ρυθμό. Είναι πιθανό ο Κροάτης να πάρει χρόνο συμμετοχής, όχι τόσο επειδή είναι έτοιμος για 11άδα, αλλά κυρίως για να πάρει λίγο ένα μπουστάρισμα το οποίο θα συνδυαστεί με κάποιες ανάσες του Πινέδα ο οποίος στην Τούμπα τα έδωσε όλα τόσο ως κεντρικός χάφ όσο και ως δεξιός μπακ.

Μουκουντί αντί Βίντα

Ο Βίντα ούτως ή άλλως εκτίει στον αγώνα με την ομάδα των βορείων προαστίων προκειμένου να είναι διαθέσιμος στα επόμενα ματς. Συνεπώς όλα δείχνουν ότι έφτασε -επιτέλους- η ώρα για την επιστροφή του Μουκουντί.

Πέρασαν… χρόνια και ζαμάνια χωρίς τον Καμερουνέζο στην ημερήσια διάταξη της ΑΕΚ αφού έχει να αγωνιστεί από τις 21 Δεκεμβρίου και τον αγώνα στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό με τη φανέλα της. Στην Τούμπα είχε ενοχλήσεις, στο προηγούμενο ματς με τον Αστέρα έμεινε στον πάγκο και με την Κηφισιά όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στην 11άδα με έναν εκ των Κάλενς ή Μήτογλου.

Ραντόνια αντί Ρότα

Το ιατρικό δελτίο της ΑΕΚ ανέφερε ότι ο Ρότα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω κάποιων ενοχλήσεων. Υπάρχουν αμφιβολίες -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- για τη συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής, κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για ροτέισον και στη θέση του δεξιού μπακ. Σε αυτή την περίπτωση ο Βεντάντ Ραντόνια είναι το φαβορί σε σχέση με τις διαθέσιμες λύσεις έναντι του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.

Πόνσε αντί Γκαρσία

Στην Τούμπα ξεκίνησε ο Γκαρσία παρότι ο Πόνσε προερχόταν από ένα φοβερό και τρομερό διάστημα έχοντας σκοράρει 7 φορές σε 3 αγώνες. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ ταίριαζε περισσότερο με τις συνθήκες του ντέρμπι «δικεφάλων» και επιλέχθηκε για βασικός δικαιώνοντας τον Αλμέιδα χάρη στην ασίστ που έδωσε στον Ελίασον στο γκολ της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη.

Τώρα, με την Κηφισιά, η ΑΕΚ θα πάει σε έναν διαφορετικού τύπου παιχνίδι με μεγάλη κατοχή της μπάλας και με τον αντίπαλο σε πολύ χαμηλά μέτρα. Υπό αυτές τις συνθήκες η επαναφορά του Πόνσε στην αρχική 11άδα φαίνεται λογική και συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.