Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΠΑΟΚ: Επιμένει… γαλλικά – Στροφή σε Μπακαγιόκο (pics, video)

10.08.24 | 11:10

Με την περίπτωση του Σουαλιό Μεϊτέ να έχει μπει στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας από το βράδυ της περασμένης Τρίτης (6/8), ο ΠΑΟΚ βρήκε τον ποδοσφαιριστή που θα αναβαθμίσει τη μεσαία γραμμή του στο πρόσωπο του Τιεμουέ Μπακαγιόκο!

Ο 30χρονος χαφ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως «εξάρι» όσο και ως «οχτάρι», ανήκει αυτή τη στιγμή στη Λοριάν και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι ωστόσο κάθε άλλο παρά απίθανο είναι το ενδεχόμενο να μείνει «ελεύθερος» από τον σύλλογο της Βρετάνης, μετά από έναν χρόνο παρουσίας σε αυτόν (21 συμμετοχές, 2 γκολ, 1 ασίστ), λόγω του υποβιβασμού του στη Ligue 2.

Η πρόταση του ΠΑΟΚ

Όπως προκύπτει, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν ήδη προσεγγίσει τον ατζέντη του Μπακαγιόκο και τον έχουν ενημερώσει για τις προθέσεις τους, προσφέροντάς του ένα υψηλό συμβόλαιο και έναν κομβικό ρόλο στα πλάνα του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Η πλευρά του ποδοσφαιριστή δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο «μετακόμισης» στην Τούμπα και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αντιλαμβανόμενη πως ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα κορυφής με σταθερή παρουσία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Βεβαίως, η περίπτωση Μπακαγιόκο δεν είναι από αυτές που χαρακτηρίζονται… εύκολες, όμως έχοντας καταλήξει πως ο 30χρονος χαφ πληροί τα «θέλω» του Λουτσέσκου και μπορεί να «κουμπώσει» τόσο με τον Μαντί Καμαρά όσο και τους υπόλοιπους μέσους, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει… focus πάνω της και ευελπιστεί σε αίσιο τέλος το επόμενο διάστημα.

Μαθημένος στο υψηλότερο επίπεδο

Γεννημένος στο Παρίσι στις 17 Αυγούστου 1994, με ρίζες από την Ακτή Ελεφαντοστού – όπως δηλαδή και ο Μεϊτέ – ο Μπακαγιόκο ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Ρεν και έφτασε μέχρι την «πρώτη» ομάδα της (28 συμμετοχές, 1 γκολ), πριν η Μονακό τον αγοράσει με 8 εκ. ευρώ το καλοκαίρι του 2014.

Στην ομάδα του Πριγκιπάτου, ο Μπακαγιόκο αγωνίστηκε τρία χρόνια (115 συμμετοχές. 6 γκολ, 3 ασίστ) και εν συνεχεία έγινε κάτοικος Λονδίνου για χάρη της Τσέλσι, η οποία δαπάνησε 40 εκ. ευρώ για την απόκτησή του.

Με τους «Μπλε», ο υψηλόσωμος χαφ αγωνίστηκε σε 43 παιχνίδια (3 γκολ, 3 ασίστ), ενώ μέχρι να τον αποκτήσει ως «ελεύθερο» η Λοριάν το περασμένο καλοκαίρι, αγωνίστηκε ως δανεικός σε Μίλαν (63 παιχνίδια, 1 γκολ, 1 ασίστ), Μονακό και Νάπολι (44 παιχνίδια, 2 γκολ, 2 ασίστ).

Στο φιλικό με την Ισπανία στις 28 Μαρτίου 2017, υπό τις οδηγίες του Ντιντιέ Ντεσάν, ο Μπακαγιόκο πραγματοποίησε την μοναδική εμφάνισή του με τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας, ενώ στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 21 παιχνίδια ομίλων του Champions League.