Ζοζέ Μουρίνιο Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

Ο Μουρίνιο κοντά στα παιδιά με βιοποριστικά προβλήματα: «Τα όνειρά σας και δικά μου» (pic)

10.08.24 | 14:40

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δείχνει να έχει έρθει πολύ κοντά με τη Φενέρμπαχτσε και τη νοοτροπία του συλλόγου και θέλει να βοηθήσει με κάθε τρόπο τα παιδιά της γειτονικής χώρας που έχουν μειονεκτική θέση στην κοινωνία.

Ο Πορτογάλος προπονητής έγραψε ανοιχτή επιστολή στους οπαδούς της Φενέρ, ανακοινώνοντας τους ότι θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα του συλλόγου που έχει σκοπό να συνεισφέρει με υποτροφίες στα παιδιά που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους πρ0βλήματα.

«Τα όνειρά σας είναι τώρα τα δικά μου όνειρα», έγραψε ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο.

Αναλυτικά το μήνυμα του Ζοζέ Μουρίνιο:

«Αγαπητοί οπαδοί της Φενέρμπαχτσε,

Σας χαιρετώ με στοργή.

Πριν από μήνες, όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά με τη Φενέρμπαχτσε, μου παρουσιάστηκε η ιστορία του συλλόγου, η θέση του ως ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο, οι στόχοι του, οι εγκαταστάσεις του, η μεγάλη του κοινότητα και οι μοναδικές του κερκίδες. Και αυτή η ιστορία με άφησε πολύ ενθουσιασμένο.

Ένα από τα πράγματα που με εντυπωσίασαν περισσότερο σε αυτή τη μοναδική ιστορία ήταν το βήμα που έκανε αυτός ο σπουδαίος σύλλογος και η κοινότητα για τα παιδιά τις δύο τελευταίες σεζόν, υπό την ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Όταν μου είπαν: “Τις τελευταίες δύο σεζόν, η Φενέρμπαχτσε παρέχει υποτροφίες σε μη προνομιούχους μαθητές της χώρας- ο προπονητής και η ομάδα αγκαλιάζουν το έργο και η κοινότητα είναι, όπως πάντα, το πιο σημαντικό κομμάτι”, συνειδητοποίησα τη σημασία αυτού του βήματος.

Θα επαναλάβω αυτό που είπα στη Φενέρμπαχτσε και στους φιλάθλους κατά την παρουσίασή μου και θα κάνω το πρώτο βήμα στο πλαίσιο αυτού του σημαντικού έργου: “Τα όνειρά σας είναι τώρα και δικά μου όνειρα”.

Αγκαλιάζω κι εγώ τα όνειρα της Φενέρμπαχτσε για τη στήριξη των παιδιών αυτής της χώρας, με την αίσθηση ευθύνης και του ανήκειν που έχει ο σύλλογος για το έθνος του.

Θα ήθελα να μοιραστώ με τους φιλάθλους ότι θα συμμετάσχω στην εκστρατεία υποτροφιών που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια η Φενέρμπαχτσε.

Πιστεύω ότι, πρώτα οι ποδοσφαιριστές μας και στη συνέχεια οι σπουδαίοι οπαδοί μας, θα αποτελέσουν για άλλη μια φορά περήφανο μέρος αυτού του σημαντικού βήματος.

Και μακάρι τα όνειρά μας να είναι ένα για τα παιδιά αυτής της χώρας!

Σας αγαπώ όλους πάρα πολύ».