Credits: Youtube - Unión Deportiva Las Palmas

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Στα ραντάρ του Άρη ο Μουνίρ Ελ Χανταντί

10.08.24 | 17:22

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Μόλις μία εβδομάδα απομένει για την πρεμιέρα της Stoiximan Superleague και στον Άρη συνεχίζουν να κινούνται σε μεταγραφικούς ρυθμούς, με ένα νέο όνομα να έρχεται στην επιφάνεια. Ο λόγος για τον Μουνίρ Ελ Χανταντί.

Οι «κίτρινοι» αφού ολοκλήρωσαν και την απόκτηση του γκολκίπερ, Φιλίπ Σίντκλεφ, στρέφουν την προσοχή τους στην ενίσχυση της επιθετικής γραμμής και ψηλά στην λίστα βρίσκεται ο 28χρονος επιθετικός. Ο Μαροκινός έμεινε ελεύθερος από την Λας Πάλμας, με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθεί την περίπτωσή του.

Το χαρακτηριστικό που ξεχώρισε ο Άκης Μάντζιος είναι το γεγονός ότι ο Ελ Χανταντί μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή της επίθεσης, όσο και στα άκρα αυτής. Συγκεκριμένα έχει στην καριέρα του 104 παιχνίδια ως στράικερ και 103 ως δεξιός εξτρέμ. Οι δύο αυτές θέσεις αποτελούν βασική προτεραιότητα για τον Άρη και η περίπτωσή του μοιάζει ιδανική.

Φυσικά δεν πρόκειται για μία εύκολη περίπτωση αφού είναι ένας ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου και με συμβόλαιο αρκετών εκατομμυρίων, ενώ ο Άρης δείχνει διάθεση να το παλέψει μέχρι το τέλος έχοντας κάνει ήδη μία πρώτη κρούση για την απόκτησή του.

Who is who

Ο Ελ Χανταντί είναι ποδοσφαιρικό προϊόν της Μπαρτσελόνα, από τις ακαδημίες της οποίας ξεκίνησε την καριέρα του. Με τους «μπλαουγκράνα» είχε καταγράψει 56 συμμετοχές με 12 γκολ και 11 ασίστ. Η ομάδα που τον «σημάδεψε» όμως ήταν η Σεβίλλη στην οποία αγωνίστηκε από το 2018 ως το 2023, με 115 συμμετοχές, 25 γκολ και 7 ασίστ. Την προηγούμενη σεζόν δε αποτέλεσε ένα από τα βασικά στελέχη της Λας Πάλμας, με 38 συμμετοχές, με 3 γκολ και 2 ασίστ στο πρωτάθλημα.

Ο 28χρονος είναι γεννημένος στην Ισπανία, αλλά με καταγωγή από το Μαρόκο, με το οποίο είναι διεθνής από το 2021. Παρόλα αυτά έχει περάσει από τα κλιμάκια νέων της Εθνικής της Ισπανίας, ενώ έχει και μία επίσημη συμμετοχή με την ανδρών κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία.