teaser glomex

Αγγλία

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (πεν 7-6): Η πρώτη κούπα βάφτηκε… γαλάζια

10.08.24 | 19:14

Η Μάντσεστερ Σίτι στην διαδικασία των πέναλτι κατέκτησε το Community Shiled, επικρατώντας της  Μάντσεστερ Γιουνάτεντ με 7-6 στα πέναλτι.

Το παιχνίδι έληξε 1-1 στην κανονική διάρκεια με γκολ του Γκαρνάτσο 82′ και του Μπερνάρντο Σίλβα 89′.

Μοιραίος ο Εβανς για την  Γιουνάιτεντ που έχασε το τελευταίο πέναλτι.

Πιο επιθετική η «Σίτι»

Στο 18ο λεπτό, το τέμπο του αγώνα ήταν χαμηλό, με τη Σίτι να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να δημιουργήσει συνδυασμούς, χωρίς ωστόσο να έχει αποτέλεσμα. Στο 22ο λεπτό, η Σίτι δημιούργησε μια καλή ευκαιρία με τον Μπομπ, ο οποίος από δεξιά πραγματοποίησε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Σίτι είχε και μια σημαντική στιγμή στο 24ο λεπτό, όταν ένα λάθος του Μαρτίνες οδήγησε σε κλέψιμο των «πολιτών». Ο ΜάκΑτι έπιασε ένα φαλτσαριστό πλασέ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Η Γιουνάιτεντ απάντησε με μεγάλη ευκαιρία στο 31ο λεπτό, όταν μια τρομερή συνεργασία στην περιοχή της Σίτι δεν κατέληξε σε γκολ, καθώς ο Ντιαλό δεν κατάφερε να βρει στόχο στην τελική του μεταβίβαση.

Στο 36ο λεπτό, η Γιουνάιτεντ είχε και δεύτερη σημαντική ευκαιρία με ωραία κυκλοφορία στην περιοχή της Σίτι, αλλά το φαλτσαριστό πλασέ του Ράσφορντ, ο οποίος βρέθηκε σε θέση μέσα αριστερά, κατέληξε άουτ. Η Γιουνάιτεντ είχε ανεβάσει την απόδοσή της, αλλά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Η αντίδραση της Γιουνάιτεντ

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά. Στο 54ο λεπτό, το γκολ του Φερνάντες ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ.  Στο 69ο λεπτό, η Γιουνάιτεντ δημιούργησε άλλη μια ευκαιρία με την κόντρα επίθεση του Φερνάντες, ο οποίος έφυγε μετά από μπαλιά του Κασεμίρο, αλλά ο Πορτογάλος χαφ σούταρε πάνω στον Έντερσον.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν σταμάτησαν να πιέζουν και στο 75′ ο Ράσφορντ έχασε μια τεράστια ευκαιρία, καθώς μόνος του με το τέρμα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενω τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μακ Τόμινει, δεν βρήκε τη μπάλα, μετά από ασιστ κεφαλία, του Ράσφορντ.

Γκαρνάτσο ο λυτρωτής, απάντησε ο Σίλβα

Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ομάδας την περασμένη περίοδο, έδειξε με το… καλημέρα τις διαθέσεις του, μετά από μια μπαλιά του Μπρούνο, ο Γκαρνάτσο βρήκε τον χώρο και έκανε το 1-0. Ωστόσο πέντε λεπτά η Σίτι απάντησε. Ωραία κίνηση Σαβίνιο, σέντρα του Μπομπ και ο Σίλβα νικώντας στον αέρα τον Πελίστρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πηγαίνοντας το ματς στα πέναλτι.

 

 

 

Τα πέναλτι

Μπρούνο Φερνάντες: Εύστοχος

Μπερνάντο Σίλβα: Το ‘πιασε ο Ονάνα

Νταλότ: Εύστοχος

Ντε Μπρόινε: Εύστοχος

Γκαρνάτσο: Εύστοχος

Χάαλαντ: Εύστοχος

Σάντσο: Απόκρουση Έντερσον και δοκάρι

Σαβίνιο: Εύστοχος

Κασεμίρο: Εύστοχος

Έντερσον: Εύστοχος

ΜακΤόμινεϊ: Εύστοχος

Νούνιες: Εύστοχος

Μαρτίνες: Εύστοχος

Ντίας: Eύστοχος

Έβανς: Άστοχος

Ακάντζι: Εύστοχος

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (πεν 7-6)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Λιούις, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ (90’+1′ Ακέ) – Ο’ Ράιλι (Νούνιες), Κόβασιτς – Μπομπ (90’+1′ Ντε Μπρόινε), ΜάκΑτι, Ντοκού (63′ Σάβιο) – Χάαλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαχ): Ονάνα – Νταλότ, Μαγκουάιρ (59′ Κόλιερ), Έβανς, Μαρτίνες – Κασεμίρο, Μέινοου (59′ Γκαρνάτσο) – Ντιαλό (59′ Πελίστρι), Μάουντ (58′ ΜακΤόμινεϊ), Ράσφορντ – Φερνάντες.