Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Ο ταχυδακτυλουργός Βέλντε και τα… μαγικά στην άμυνα του Ολυμπιακού

10.08.24 | 23:13

Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν χρειάζονται παρά ελάχιστο χρόνο για να «κουμπώσουν» με τη νέα τους ομάδα. Σε αυτή την κατηγορία φαίνεται πως ανήκει ο Κρίστοφερ Βέλντε που αν και φοράει τα «ερυθρόλευκα» λίγες μέρες μόνο, δείχνει πως έχει όλο το πακέτο για να βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό και το επιβεβαίωσε και στο τελευταίο φιλικό απέναντι στον Άρη Λεμεσού.

Το μενού του Νορβηγού είχε ξανά γκολ, ασίστ και πολλές «μαγικές» προσπάθειες από αυτές που ξετρελαίνουν το κοινό. Μάλιστα στην Κύπρο για πρώτη φορά ο Μεντιλίμπαρ τον χρησιμοποίησε στη θέση πίσω από τον φορ, με τον Βέλντε να δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει και από εκεί.

Τα γνωστά αμυντικά θέματα

Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός σε ακόμα ένα παιχνίδι λειτούργησε εξαιρετικά στην επίθεση και θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα από τα τέσσερα γκολ που σημείωσε. Στο καλό τους διάστημα, στο πρώτο ημίχρονο, οι Πειραιώτες ήταν ισοπεδωτικοί και εκτός του Βέλντε είχαν σημεία αναφοράς τους Ντόη (2 ασίστ) και Μπιέλ που βρήκε και αυτός δίχτυα. Αν είχε ένα παράπονο σε αυτό το διάστημα ο Μεντιλίμπαρ από τους παίκτες του θα ήταν το γεγονός πως δεν σκόραραν πιο πολύ.

Αντίθετα, ίσως και λόγω κούρασης, στο δεύτερο ημίχρονο η ένταση μειώθηκε αισθητά και δημιουργήθηκαν μεγάλα αμυντικά κενά που έδωσαν την δυνατότητα στον Άρη Λεμεσού να επιστρέψει στο παιχνίδι. Και μπορεί το πανέμορφο γκολ του Μπακούλα να άφησε γλυκιά γεύση στο φινάλε ωστόσο είναι βέβαιο πως ο Βάσκος τεχνικός δεν μπορεί παρά να μην ανησυχεί για την αμυντική λειτουργία που σε δεύτερο σερί ματς ήταν μετριότατη, σε αντίθεση μάλιστα με την μέχρι τότε εικόνα.

Πλέον τα φιλικά τελείωσαν και την επόμενο Σάββατο ο Ολυμπιακός ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις με την εκτός έδρας αναμέτρηση στον Βόλο. Εκεί θα δούμε ποιους έχει στο μυαλό του ο Μεντιλίμπαρ για βασικούς τη δεδομένη στιγμή, την ώρα που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι τελικές αποφάσεις του προπονητή του Ολυμπιακού για τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.