Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA LEAGUE

Αγιαξ: Αλλάζει τη μισή ομάδα ο Φαριόλι πριν τον Παναθηναϊκό – Ποιους ξεκουράζει ενόψει της ρεβάνς

11.08.24 | 08:49

Τουλάχισον έξι αλλαγές, σε σχέση με το ματς της περασμένης Πέμπτης (8/8) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, θα επιφέρει στην ενδεκάδα του Άγιαξ ο Φραντσέσκο Φαριόλι, στη σημερινή πρεμιέρα του «Αίαντα» στην Eredivisie με την Χέρενφεν.

Σύμφωνα με το ολλανδικό ESPN, ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει έξι νέους παίκτες στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με εκείνο που παρέταξε εναντίον των «πρασίνων» στο πρώτο ματς του Γ΄ προκριματικού γύρου του Europa League.

Ο νεαρός προπονητής, θέλει να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς του παίκτες ενόψει της ρεβάνς της 15ης Αυγούστου, αλλάζοντας αρκετά πρόσωπα κυρίως στις θέσεις της άμυνας και της μεσαίας γραμμής.

Δεν αλλάζει το κέντρο της άμυνας και οι δύο στους τρεεις στην επίθεση

Ο Ντάις Γιάνσε θα κάνει κατά 99% την πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως βασικός στην θέση του αριστερού μπακ, κάτι που σημαίνει ότι ο Γιορέλ Χάτο θα μείνει στον πάγκο.

Στη θέση του δεξιού μπακ, αναμένεται να ξεκινήσει ο Αντον Γκααΐ αντί του Ντέβιν Ρενσχ. Στο κέντρο της άμυνας δεν προβλέπονται αλλαγές και το δίδυμο Σούταλο, Μπάας δεν θα… πειραχτεί.

Σε σχέση με τη νίκη της ομάδας στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες της μεσαίας γραμμής που αγωνίστηκαν στην Αθήνα θα μείνουν στον πάγκο.

Οι Τζόρνταν Χέντερσον, Κένεθ Τέιλρο και Κίαν Φιτς-Γιμ δεν προβλέπεται να βρεθούν στο αρχικό σχήμα, σύμφωνα πάντα με το ESPN.

Αντ’ αυτών στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν οι Μπράνκο φαν ντεν Μπούμεν, Κρίστιαν Χλίνσον και Σίβερτ Μάνσβερκ.

Μπροστά, ο σκόρερ Στίβεν Μπερχάους και ο Τσούμπα Άκπομ θα διατηρήσουν τις θέσεις τους, ενώ ο Μίκα Γκοτς θα προτιμηθεί από τον Κάρλος Φορμπς, στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης.

Ο Μπράιν Μπρομπέι, τέλος, δεν είναι 100% έτοιμος και το πιθανότερο είναι πώς θα μείνει στον πάγκο.