Φωτογραφία: Intime

Bloggers

Η Λίγκα θέλει να γίνει ΕΠΟ!

12.08.24 | 13:37

Άρχισαν οι πρώτοι τριγμοί στη συνεργασία ΕΠΟ-SL1.

Αφορμή;

Οι διαρροές της Λίγκας.

Ιδού πως αποτυπώνονται σε φίλα διακείμενες ιστοσελίδες στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και πρόεδρο της SL1 Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον μανδύα των επικείμενων «επιθυμητών αλλαγών»:

«1) Πρέπει να υλοποιηθεί η επαγγελματική διαιτησία. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ΕΠΟ. Η Super League έχει συστήσει «αρμόδια» εταιρία και απομένει υπουργική απόφαση από τον Βρούτση.

2) Να μετακομίσει η αθλητική δικαιοσύνη από την ΕΠΟ. Κι εδώ απαιτείται η συναίνεση της ομοσπονδίας. Τώρα, η Λίγκα έχει μόνο το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο, όμως ο Μαρινάκης δεν θέλει η Εφέσεων, η Επιτροπή Δεοντολογίας κτλ να «στεγάζονται» στην ΕΠΟ.

3) Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να αποφασίζει για όλα και όχι η ΕΠΟ. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αλλάξει η σύνθεσή της και να έχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο την πλειοψηφία. (Οι τρεις αυτές αλλαγές, ειδικά η υπ’ αριθμόν 2 και 3 αναμένεται να ψηφιστούν σε καταστατική ΓΣ της ΕΠΟ, πιθανόν τον Οκτώβριο).

4) Να διαφοροποιηθούν οι οικονομικές σχέσεις με την ΕΠΟ. Σε απλά ελληνικά, να μειωθούν τα «χαράτσια» που καταβάλουν οι ΠΑΕ στην ομοσπονδία.

5) Να μπουν αυστηρότερα κριτήρια αδειοδότησης των ΠΑΕ με στόχο να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο παραβατικοί και στοιχηματζήδες. Αυτό θα γίνει αν μπουν συγκεκριμένοι όροι συμμετοχής στα πρωταθλήματα για τις ομάδες.

6) Ήδη, ο Μαρινάκης έχει μιλήσει περί κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ στόχος είναι και η απορρόφηση της SL 2.

7) Να λάβουν οι ΠΑΕ μεγαλύτερη ενίσχυση από τον Φόρο του Στοιχήματος και να μειωθούν οι φόροι που καταβάλουν οι ΠΑΕ».

TAGS