Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Θλίψη στην ΑΕΚ: «Έφυγε» ο Νίκος Ξηροκώστας

12.08.24 | 14:17

Στο πένθος η οικογένεια της ΑΕΚ, για την απώλεια του Νίκου Ξηροκώστα, του πιστού οπαδού της, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών.

Ο Νίκος Ξηροκώστας, ο οποίος ήταν καθηλωμένος εδώ και πολλά χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά το μοιραίο παιχνίδι με τον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το 1995, έδινε μάχη με τον καρκίνο και δεν μπόρεσε τελικά να βγει νικητής.

Το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή

Ήταν 10 Σεπτεμβρίου 1995, όταν έμελλε να αλλάξουν τα πάντα και τίποτα πλέον δεν θα ήταν το ίδιο. Μαζί με πολλούς άλλους φίλους της ΑΕΚ βρέθηκε στο «Χαριλάου» για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη. Εκείνη τη χρονιά το συγκεκριμένο γήπεδο είχε κριθεί ακατάλληλο, από την αρμόδια επιτροπή και η διορία που είχε δοθεί για τις επισκευές των κιγκλιδωμάτων έληγε στις 6 Σεπτεμβρίου.

Χιλιάδες οπαδοί του «Δικεφάλου» βρέθηκαν σε χώρο των εξεδρών που δεν χωρούσε ούτε τους μισούς. Το κιγκλίδωμα υποχώρησε και έπεσε πάνω στο νεαρό τότε οπαδό της AEK, Nίκο Ξηροκώστα, τσακίζοντάς του τη σπονδυλική στήλη και αφήνοντάς τον ανάπηρο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο ίδιος συνέχισε να βρίσκεται στο πλευρό της Ένωσης, βοηθώντας όλα τα τμήματα του συλλόγου. Το 2012 κινήθηκε δικαστικά, ζητώντας αποζημίωση για το ατύχημά του και ήρθε η δικαίωση. Το δικαστήριο επιδίκασε τελεσίδικα αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ, την οποία όφειλε να καταβάλει η διοργανώτρια αρχή, που εκείνη την περίοδο ήταν η ΕΠΑΕ.

Από το 2006, όταν η ΕΠΑΕ (Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής) ανέλαβε τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων στις χαμηλότερες κατηγορίες κι η Super League ανέλαβε την 1η κατηγορία, οι υποχρεώσεις των προηγούμενων χρήσεων μεταφέρθηκαν στην Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής. Ως εκ τούτου, η εκτέλεση της ποινής που ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί τώρα να αφορά στη σημερινή διοργανώτρια των πρωταθλημάτων της Football League και Football League 2.