Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA LEAGUE

Παναθηναϊκός: Τα «θέλω» του Αλόνσο και οι επιλογές του ενόψει Άμστερνταμ

13.08.24 | 10:01

Ο Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα για τη ρεβάνς με τον Άγιαξ στην Ολλανδία, με στόχο, φυσικά, την υπέρβαση. Όπου «υπέρβαση», βάλτε την… ανατροπή!

Οι «πράσινοι», μετά το 0-1 του ΟΑΚΑ είναι υποχρεωμένοι να πάνε στο Άμστερνταμ για να πάρουν νίκη και να διεκδικήσουν την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει δείξει βίντεο στους παίκτες του με όλα όσα δεν έγιναν σωστά στο ΟΑΚΑ και θέλει συγκεκριμένα πράγματα στη ρεβάνς, όπως τα παρακάτω:

-Καλύτερο ξεκίνημα, γνωρίζοντας ότι ο Άγιαξ θα πιέσει στα πρώτα λεπτά, έχοντας και τη δύναμη της έδρας.

-Πρέσινγκ οργανωμένο ψηλά με σκοπό να δυσκολευτεί η κυκλοφορία των Ολλανδών και φυσικά να γίνει με αυτόν τον τρόπο πιο επικίνδυνος ο Παναθηναϊκός.

-Μεγάλη προσοχή και αλληλοκαλύψεις στα μετόπισθεν. Ο Αλόνσο γνωρίζει πολύ καλά ότι αν ο Άγιαξ προηγηθεί, τότε η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη.

Οι επιλογές για την ενδεκάδα

Ο Αλόνσο έχει ακόμη δυο ημέρες (σήμερα στην Ελλάδα και αύριο στην Ολλανδία) να δουλέψει για τη ρεβάνς και να καταλήξει για το βασικό σχήμα. Όπως αναφέραμε και χθες ο Φώτης Ιωαννίδης, που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο πρώτο ματς, προορίζεται για βασικός.

Ταυτόχρονα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού κάνει σκέψεις για μια – δυο διαφοροποιήσεις ακόμα, σε σχέση με την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, με τους Μαξίμοβιτς και Τετέ να διεκδικούν θέσεις στην ενδεκάδα.