Φωτογραφία: Intime

UEFA CHAMPIONS LEAGUE

ΠΑΟΚ: Τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις

13.08.24 | 14:31

Τα τρία πρώτα βήματα, ήταν απολύτως επιτυχημένα, ανεξάρτητα από το ότι η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτή του περασμένου Μαΐου κατά τη διάρκεια του οποίου οι «ασπρόμαυροι» πήραν… παραμάζωμα όποιον βρέθηκε στον δρόμο τους!

Απόψε το βράδυ στις 20:30, στην κατάμεστη Τούμπα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας καλούνται να κάνουν το τέταρτο βήμα και να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στο όνειρο της συμμετοχής στην κυρίως φάση του Champions League, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, έχοντας απέναντί τους μία ομάδα που σαφέστατα μπορούν να τους βάλει δύσκολα, εφόσον της δώσουν δικαιώματα και κυρίως… χώρους !

Σχεδόν όλα υπέρ του

Πριν η μπάλα κυλήσει στον αγωνιστικό χώρο, όλα (σχεδόν) τα δεδομένα είναι υπέρ του Ράζβαν Λουτσέσκου και των ποδοσφαιριστών του, με σημαντικότερο όλων το σκορ του πρώτου αγώνα (2-2).

Αυτό το προβάδισμα, ενισχύεται από την ενέργεια της Τούμπας, την ομοιογένεια, την εμπειρία και την ποιότητα των «ασπρόμαυρων» και φυσικά την υψηλή θερμοκρασία που θα υπάρχει την ώρα της «μάχης», σε συνδυασμό με το ότι πριν τρία 24ωρα η Μάλμε είχε επίσημη αγωνιστική υποχρέωση στην έδρα της Χάλμσταντ.

Από την άλλη βέβαια, οι ποδοσφαιριστές του Χένρικ Ρίντστρεμ σαφέστατα και διαθέτουν καλύτερο ρυθμό συγκριτικά με αυτούς του «δικεφάλου», όμως ακόμα και έτσι ο ΠΑΟΚ δείχνει να είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, ειδικά εάν αποφύγει τα… δώρα στους Σουηδούς!

O κομβικός ρόλος των κεντρικών χαφ

Απ΄ όποια οπτική γωνία και αν το δει κανείς, η… πίστα με «δράκο» τη Μάλμε είναι δυσκολότερη από αυτή κόντρα στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Εφόσον ο ΠΑΟΚ όμως εμφανιστεί σοβαρός και πειθαρχημένος πάνω στο πλάνο που έχει εκπονηθεί, όπως δηλαδή παρουσιάστηκε στη Βοσνία, θα έχει κάνει το σημαντικότερο βήμα για ένα ακόμα βράδυ με… χαμόγελα και προσμονή για την τρίτη και τελευταία «δοκιμασία», κόντρα στη Σπάρτα Πράγας ή την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Από εκεί και πέρα, κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης θα παίξουν η αποφασιστικότητα στην τελική προσπάθεια και η απόδοση των κεντρικών χαφ του ΠΑΟΚ (δύο εκ των Σβαμπ, Καμαρά, Οζντόεφ) που θα πρέπει να αποτελέσουν… υψηλά εμπόδια τις  στιγμές που οι Σουηδοί θα βγουν μαζικά στην επίθεση, ούτως ώστε να μην «γεμίσουν» πολλές φορές τη μεγάλη περιοχή του Κοτάρσκι με πέντε ή έξι ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με την λογική πάντως, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι θα έχει ο «δικέφαλος» από τη στιγμή που η Μάλμε αναμένεται να κάνει… εκπτώσεις στο επιθετικό πλάνο της όσο το αποτέλεσμα την ευνοεί, με τον Ρίντστρεμ να τονίζει χθες σχετικά πως «είμαστε μια ομάδα που της αρέσει να κυριαρχεί και να επιτίθεται αλλά αύριο (σ.σ. σήμερα) θα αντιμετωπίσουμε μια στιβαρή ομάδα που θα παίζει στην έδρα της, θα πρέπει σε ένα βαθμό να το αποδεχτούμε αυτό».

Aces high

Ως επί το πλείστον στον αθλητισμό, τα μεγάλα παιχνίδια τα «καθαρίζουν» οι μεγάλοι αθλητές. Στο σημερινό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια ανάγκη να βγουν μπροστά οι δικοί του… άσοι, δηλαδή οι Μπάμπα Ράχμαν, Τάισον και Γιάννης Κωνσταντέλιας, οι οποίοι σαφέστατα και δεν έχουν αποδώσει έως τώρα ούτε στο 50% των δυνατοτήτων τους.

Ναι, ο ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου δεν είναι ομάδα του ενός, των δύο ή των τριών. Ακόμα και έτσι όμως, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο απλά εφόσον οι τρεις παραπάνω ανεβάσουν… ταχύτητα., σε μία Τούμπα που θα… κοχλάζει από τις φωνές, τις ιαχές και τα συνθήματα 25 χιλιάδων φίλων του «δικεφάλου»!