Φωτογραφία: Eurokinissi

Παναθηναϊκός

Γι’ αυτό ψήφισε «όχι» ο Παναθηναϊκός στο αίτημα του Ολυμπιακού

15.02.24 | 21:11

Ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρα αρνητικός στο ενδεχόμενο αναβολής του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, αλλά και ολόκληρης της αγωνιστικής, και οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι. Το monobala.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανάμεσα στις ομάδες που έδωσαν αρνητική ψήφο στο αίτημα του Ολυμπιακού για αναβολή του ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ ή ακόμη και ολόκληρης της αγωνιστικής. Μαζί με ΑΕΚ και Άρη, οι «πράσινοι» μειοψήφισαν στη διαδικασία της Πέμπτης και σε συνδυασμό με τη λευκή ψήφο από ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Κηφισιά, Παναιτωλικό, το αίτημα έπεσε στο κενό και το ντέρμπι θα γίνει κανονικά, όπως, φυσικά, και η υπόλοιπη αγωνιστική.

Ποιοι ήταν, όμως, οι λόγοι για τους οποίους ο Παναθηναϊκός ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα ανάμεσα στους ερυθρόλευκους και τους ασπρόμαυρους; Το monobala.gr έχει τις απαντήσεις.

Θέμα ισονομίας

Η ένσταση του «τριφυλλιού» δεν αφορά τόσο τον Ολυμπιακό, αλλά τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό διότι οι «πράσινοι» έχουν να αντιμετωπίσουν τους Θεσσαλονικείς την ερχόμενη Τετάρτη στη Λεωφόρο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, στη ρεβάνς του 0-1 της Τούμπας.

Εδώ, λοιπόν, προκύπτει ξεκάθαρα θέμα ισονομίας. Σε μια περίπτωση αναβολής, ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε στο ματς της Λεωφόρου με μια εβδομάδα ξεκούρασης, ενώ το «τριφύλλι» θα είχε στην πλάτη του ένα ακόμα παιχνίδι. Αναφερόμαστε στο ματς με τη Λαμία το Σάββατο (17/2). Αυτός, λοιπόν, είναι ένας βασικός λόγος της πράσινης άρνησης. Κι όταν οι διαφορές στη βαθμοογία είναι μικρές και τα πάντα μετράνε, τότε δεν μπορείς να αγνοήσεις το πόσο καθοριστικό μπορεί να είναι το να έχεις ένα ματς περισσότερο μέσα σε μια εβδομάδα…

Υπήρξε σαν σκέψη να αναβληθεί και το Παναθηναϊκός – Λαμία. Ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση ότι ισχύει για τους «πράσινους» -με βάση τα όσα αναφέραμε παραπάνω- θα ίσχυε και για την επόμενη αντίπαλο της Λαμίας, η οποία θα είχε ενστάσεις για ξεκούραση της ομάδας της Φθιώτιδας. Συνεπώς, η Λίγκα θα οδηγούταν σε ένα μπλέξιμο άνευ προηγουμένου! Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να αναβληθεί συνολικά η αγωνιστική, το πράγμα θα γινόταν ακόμη πιο σύνθετο λόγω της έλλειψης κενών ημερομηνιών για διεξαγωγή εμβόλιμης αγωνιστικής.

Η ενόχληση από τη στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα… περσινά με την Covid

Από εκεί και πέρα, στον Παναθηναϊκό είχαν και κάποιους εξτρά λόγους για να αρνηθούν το αίτημα για αναβολή στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο ένας αφορά τη στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο θέμα Μπακασέτα και όλα όσα μειωτικά για τον αρχηγό της Εθνικής βγαίνουν από χθες από τον δικέφαλο του βορρά.

Ο άλλος λόγος αφορά τα… περσινά. Όταν πριν από το κρίσιμο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για τα πλέι οφ, οι «πράσινοι» ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, η παράταση που δόθηκε τότε από τον τότε πρόεδρο της Λίγκας και ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν μόλις 24 ώρες…