Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Αλμέιδα: «Υποχρεωμένοι να κερδίσουμε και να προκριθούμε – Έχω δει πάνω απο 30 φορ»

14.08.24 | 18:08

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκαθάρισε ότι μοναδικός στόχος για την ΑΕΚ είναι η νίκη και η πρόκριση επί της Νόα, ενώ ξεκαθάρισε ότι στηρίζει απόλυτα τον Στρακόσα.

Ακόμη ο τεχνικός της Ένωσης αναφέρθηκε στην μεταγραφική ενίσχυση στην θέση του επιθετικού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα προβλήματα που εντόπισε συγκεκριμένα στην εμφάνιση στην Αρμενία και τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να τα διορθώσει: «Έπειτα από κάθε παιχνίδι μιλάω για τα λάθη. Κάναμε ανάλυση στο συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι αποφασιστικές οι στιγμές. Υπήρξαν λάθη συλλογικά, ατομικά, και σίγουρα πάντα αυτός που κάνει πρώτος το λάθος είναι ο προπονητής που επιλέγει τους παίκτες. Πάντα ψάχνουμε να βρούμε το λάθος, δουλεύουμε πάνω σε αυτό, αλλά δεν σου εγγυάται τίποτα. Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που πρέπει να πάρεις απόφαση σε χιλιοστά δευτερολέπτου. Μπορεί να δουλεύεις στην προπόνηση και υπάρχουν καταστάσεις που αλλάζουν για διάφορους λόγους. Το ματς αυτό μου άφησε μια τεράστια αλήθεια. Δεν παίξαμε με τη δική μας ταυτότητα. Δεν ήμασταν ακριβείς. Κάποιες στιγμές δεν ήμασταν aggressive, δεν δημιουργήσαμε καταστάσεις για γκολ. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το γκολ από στατική φάση που το έχουμε δουλέψει. Έπειτα όσα όλα αναλύσαμε και είδαμε ήταν κακά πράγματα. Κάναμε μια αυτοκριτική και επίσης είναι μια αρχή της αγωνιστικής περιόδου που δεν έχουμε ξεκινήσει όπως τις προηγούμενες, αλλά είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Για τον βαθμό στον οποίο σκέφτεται αλλαγές στην ενδεκάδα: «Θα το δω. Οι πρώτοι που το μαθαίνουν είναι οι παίκτες. Έχουν έρθει κάποιοι παίκτες που δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα. Εμείς πιστεύουμε στη δουλειά που κάνουμε και το αποδεχόμαστε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Όσοι βρέθηκαν στην προετοιμασία ξέρουν ότι ο τρόπος σκέψης μου δεν έχει αλλάξει. Κάποια παιχνίδια παίξαμε πολύ καλά και είχα μια μέση γραμμή. Σε άλλα ματς υπήρξαν λάθη και μίλησα για αυτά. Το προηγούμενο παιχνίδι ήταν κακό και το δεχόμαστε».

Για την κατάσταση του Λιβάι και αν έχει αποφασίσει τι θα κάνει: «Ακόμα όχι, πρέπει να δοκιμάσουμε και πιθανόν να μην είναι ο Λιβάι. Θα δούμε πως μπορούμε να λύσουμε αυτό το θέμα. Σε σχέση με αυτό που είπατε ότι αλλάζω παίκτες στις θέσεις τους, τώρα ίσως χρειαστεί να το κάνω».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας σε σχέση με τον Λιβάι για τη θέση του φορ: «Μαζί σας αφιέρωσα μιάμιση ώρα και είπα τι σκέφτομαι για το μέλλον μιλώντας από την καρδιά μου. Αυτό που ψάχνουμε είναι έναν παίκτη που θα είναι ανταγωνιστικός σε σχέση με τον Λιβάι. Είναι δύσκολο να φέρεις εναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά του Λιβάι και να έχει αυτή την απόδοση. Συνεχίζουμε να περιμένουμε. Πάντα υπάρχουν οι πιθανότητες να βρούμε έναν τέτοιο παίκτη. Για την ώρα δεν τον έχουμε. Πρέπει να σκεφτώ τι μπορώ να κάνω. Όταν το κάνω αυτό, όταν δοκιμάζω παίκτες σε άλλες θέσεις, δεν είναι ότι ξυπνάω και το σκέφτομαι. Υπάρχει ένας λόγος για μένα. Είναι πάντα το αποτέλεσμα. Αν ο Πινέδα έπαιζε δεξί μπακ και κερδίζαμε όλα θα ήταν καλά. Όταν παίξαμε με την Μπράιτον παίξαμε με τον Σιμάνσκι στόπερ και όλα ήταν καλά. Πριν κάνω την αλλαγή προπονώ τον παίκτη στη συγκεκριμένη θέση. Αυτό το λέω για να το ξεκαθαρίσω. Το δουλεύω και δεν ξυπνάω ένα πρωί για να βάλω τον Πήλιο δεξί εξτρέμ. Το ιδανικό είναι να έχουμε δύο παίκτες σε κάθε θέση, όπως το έχουμε περίπου. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι από το πρώτο παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα θα βλέπετε τις αλλαγές. Το αυριανό παιχνίδι είμαστε υποχρεωμένοι να το κερδίσουμε. Σε μια θέση είναι μόνο ένας παίκτης. Σε αυτήν του Λιβάι. Εγώ δεν είμαι ο προπονητής που θα ζητήσει έναν παίκτη απλά για να έρθει. Γνωρίζω την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση. Έχω δει πάνω από 30 φορ. Αλλά δεν θέλω η ΑΕΚ που θα είναι η ομάδα για να έρθει ένας ποδοσφαιριστής να ξεκουραστεί όταν δεν παίζει σε άλλη ομάδα. Θέλω οι παίκτες να είναι ανταγωνιστικοί και να έχουν όρεξη. Αυτό αυξάνει το επίπεδο και τον ανταγωνισμό, όπως και την πληρότητα».

Για την ψυχολογική κατάσταση του Στρακόσα και αν υπάρχει περίπτωση να αποκτηθεί γκολκίπερ: «Έχουμε υπογράψει δύο πολύ μεγάλους τερματοφύλακες. Που να περιμένει ο ένας να τραυματίζεται στο ζέσταμα πριν το παιχνίδι και ο δεύτερος προέρχεται από ένα Euro με καλά παιχνίδι και ξαφνικά περνάει αυτή τη φάση. Έχουμε πολύ μεγάλους τερματοφύλακες και πρέπει να τους δείξουμε εμπιστοσύνη για να έχουν αυτοπεποίθηση. Έχουμε αντιληφθεί τα συλλογικά και τα ατομικά λάθη. Να θυμίσω απλά ότι και στο πρώτο παιχνίδι ο Στρακόσα είχε ασίστ και σημαντικές επεμβάσεις πριν κάνει το λάθος. Όταν κάποιος κάνει λάθος, ο κόσμος αρχίζει και μιλάει. Αρχίζει να κριτικάρει και ακούγονται ότι είσαι η απόλυτη καταστροφή. Εμείς αυτά τα δύο χρόνια στην ομάδα, αυτό που είχαμε καταφέρει ήταν αυτή η ένωση που υπήρχε και ο σεβασμός παρά τα λάθη. Όποιος ρισκάρει θα κάνει και λάθος. Πρέπει να καταλάβουμε τις στιγμές. Κάποιος που έχει περισσότερη εμπειρία και έχει ζήσει και σε άλλα μέρη τότε αρχίζω και καταλαβαίνω τις διαφορετικές στιγμές. Αυτό βγαίνει μέσω δουλειάς, μέσω εμπιστοσύνης που δείχνεις και κυρίως μέσω της δουλειάς μας που έφερε την ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Θα έδειχνε αδυναμία από τη δική μας πλευρά να πιστέψουμε όλα αυτά. Η πιο εύκολη απάντηση είναι ότι το κακό πάντα επαναλαμβάνεται. Όπως πολλές φορές επαναλαμβάνεις κάτι καλά, τότε αυτό μπορεί να γίνει και στο κακό και τότε αυτό μένει».