Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

AEK: To δίλημμα ανάμεσα σε Κοϊτά και Γκατσίνοβιτς

14.08.24 | 20:25

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Ο Ματίας Αλμέιδα σε ανύποπτο χρόνο είχε πει ότι στα προκριματικά προτεραιότητα έχουν οι παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα την περσινή σεζόν. Μέχρι τώρα, με εξαίρεση τον Στρακόσια δεν έχει ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα κανένας παίκτης εκ των καλοκαιρινών προσθηκών. Το ιδιαίτερο ματς της Πέμπτης με τη Νόα, όμως, ενδέχεται να γίνει κάτι διαφορετικό αφού υπάρχουν εμφανή διλήμματα στο μυαλό του Αργεντίνου τεχνικού.

Κοϊτά: Το νέο αίμα

O Κοϊτά στα πρώτα ματς τις σεζόν είχε συμμετοχή σε όλους τους επίσημους αγώνες της ΑΕΚ περνώντας ως αλλαγή στα δεύτερα ημίχρονα. Η εικόνα του ήταν θετική, πρόλαβε να δώσει πράγματα στην ομάδα και να δείξει τα χαρακτηριστικά του τα οποία είναι πολύ εμφανή: Σουτάρει από μακριά, συγκλίνει προς τα μέσα, πάει πολύ στο ένας εναντίον ενός, δεν πάει σχεδόν ποτέ να πάρει όλη την πλευρά και να βγάλει σέντρα από το πλάι. Όπως είναι κατανοητό ο Κοϊτά έχει χαρακτηριστικά τα οποία δεν έχει κανένας άλλος από τους υπεράριθμους μεσοεπιθετικούς του ρόστερ και πολλά εξ αυτών θα τα χρειαστεί η ΑΕΚ στον «τελικό», όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, της Πέμπτης απέναντι στη Νόα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Μαυριτανός θέτει υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το αν ο Ματίας Αλμέιδα θα τον επιλέξει τελικά.

Τα καλά και τα νεκρά διαστήματα του Γκατσίνοβιτς

Ο Σέρβος έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στον πρώτο αγώνα με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλντες μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια όμως από εκεί και πέρα επέστρεψε σε μέτρια επίπεδα. Στον αγώνα με τη Νόα στην Αρμενία ήταν πίσω και από τις δυο φορές που κατάφερε η ΑΕΚ να βγάλει απειλή απέναντι στους Αρμένιους: Έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Γκαρσία και είχε μια πολύ καλή εκτέλεση που έβγαλε σε θέση βολής και τον Μουκουντί ο οποίος όμως αστόχησε. Παρότι βοήθησε αρκετά στις στατικές φάσεις, σε κανονική ροή αγώνα κινήθηκε σε πολύ μέτρια νερά, δείχνοντας την περσινή δυσκολία να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει σε δημιουργία ή εκτέλεση. Δεν είναι στο καλύτερο φεγγάρι του και η πιθανότητα να ξεκινήσει ο Κοϊτά υφίσταται.