Χανιά Credits: Facebook/ΠΑΕ Χανιά / Chania FC

Superleague 2

Χανιά: Ανακοινώθηκε ο διεθνής Τογκολέζος Σιμόν Γκμπενιόν (pic)

15.08.24 | 00:17

Επιβεβαιώθηκε η αποκάλυψη του monobala.gr για τη μεταγραφή του Σιμόν Γκμπενιόν στα Χανιά, αφού οι Κρητικοί ανακοίνωσαν επίσημα την απόκτησή του.

Ο διεθνής Τογκολέζος αμυντικός την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ηρακλή στη Super League 2.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής των Χανίων, σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ, πλέον, μέλος της ομάδας των Χανίων. Ας δουλέψουμε πολύ σκληρά, ώστε στο τέλος να καταφέρουμε αυτό που αξίζουμε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Χανίων:

«Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 31 ετών διεθνή με το Τόγκο αμυντικού, Σιμόν Γκμπενιόν.

Με καταγωγή από την αφρικανική χώρα, γεννήθηκε στη Νάντη της Γαλλίας στις 27 Οκτωβρίου 1992 και αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά από την τοπική Σαπελέν. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Καρκφού, στην Επινάλ και στην Μπεζιέρ, από όπου το καλοκαίρι του 2019 πέρασε για πρώτη φορά τα ποδοσφαιρικά σύνορα της Γαλλίας για να αγωνιστεί στην ισπανική Μιραντές.

Τον Ιανουάριο του 2020 μετακινήθηκε στη Γεωργία για λογαριασμό της Ντιναμό Τιφλίδας, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για δυόμισι χρόνια, με 71 επίσημες συμμετοχές, 6 γκολ και 2 ασίστ. Με την ομάδα της Τιφλίδας αναδείχθηκε πρωταθλητής Γεωργίας 2022 και συμμετείχε σε τρεις αγώνες των προκριματικών του UEFA Champions League και σε δυο του UEFA Europa League.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 επέστρεψε στη Γαλλία για χάρη της Σολέ, ενώ ένα χρόνο αργότερα ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να ενταχθεί στο δυναμικό του Ηρακλή με τον οποίο μέτρησε την περασμένη χρονιά 30 εμφανίσεις, δυο γκολ και μια ασίστ.

Το 2017 χρίστηκε διεθνής με το Τόγκο και έκτοτε μετράει 11 συμμετοχές.

Καλωσορίζουμε τον Σιμόν στη μεγάλη οικογένεια της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας!»