Εμπαπέ Screenshoot glomex

Διεθνή

Ρεάλ Μαδρίτης – Αταλάντα 2-0: Πρώτη κούπα για τους νέους «γκαλάκτικος» (videos)

14.08.24 | 23:51

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Super Cup Ευρώπης, επικρατώντας με 2-0 της Αταλάντα.

Η «Βασίλισσα» στο ντεμπούτο του Κιλιάν Εμπαπέ συνάντησε αντίσταση μόνο για ένα ημίχρονο από την αξιόμαχη ομάδα του Γκασπερίνι, όμως από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό η επιθετική τετράδα του Αντσελότι ήταν ασταμάτητη και έφτασε τις 6 κατακτήσεις Super Cup, για να μείνει μόνη πρώτη στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ο Βαλβέρδε άνοιξε το σκορ λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρα αγώνα, για να τελειώσει το ματς και να «σφραγίσει» τη νίκη και το τρόπαιο για τη Ρεάλ το πρώτο γκολ του Εμπαπέ με τα χρώματα των «μερέγχες».

Ένα πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες καλές φάσεις μας προσέφεραν Ρεάλ Μαδρίτης και Αταλάντα, με τη «βασίλισσα» να είναι φανερό πως δεν έχει δέσει ακόμη και τους Ιταλούς να προσέχουν περισσότερο τα μετόπισθεν, παρά την επιθετική ανάπτυξη.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ προσπαθούσε με κινήσεις να ελευθερωθεί, όμως με μόλις μία εβδομάδα προπονήσεων στη νέα του ομάδα δεν ήταν εύκολο να βρεθεί με τους νέους του συμπαίκτες.

Από ένα δοκάρι κάθε ομάδα

Η Αταλάντα έφτασε κοντά στο γκολ στο 25’ με τον Ντε Ρουν να επιχειρεί σέντρα που κόντραρε στο κεφάλι του Μπέλιγχαμ για να καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά.

Με την Αταλάντα να ανεβάζει ρυθμό στο παιχνίδι της όσο περνούσε ο χρόνος στο πρώτο ημίχρονο, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, μετά από εκπληκτική πάσα του Βινίσιους στον Ροντρίγκο, που δεν μπόρεσε να ανακόψει η Ιταλική άμυνα, με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει δυνατά με το αριστερό και να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα του Γκασπερίνι έδειξε να μπαίνει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και ανάγκασε τον Κουρτουά να κάνει μία εξαιρετική επέμβαση με ανάποδο χέρι στο 47’ για να αποσοβήσει το γκολ σε κεφαλιά του Πάσαλιτς.

Λειτούργησε η τετράδα και ακολούθησε «λευκή» κυριαρχία

Μία φάση χρειαζόταν η Ρεάλ για να διασπάσει την άμυνα της Αταλάντα και να πάρουν ψυχολογία οι αστέρες που έχει στο ρόστερ του ο Αντσελότι.

Ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων, ο Βινίσιους στο 59΄απέφυγε υπέροχα μέσα στην περιοχή δύο αμυντικούς και έδωσε μία πάσα «πάρε – βάλε» στον Βαλβέρδε που απλώς έσπρωξε τη μπάλα στην κενή εστία για το 1-0.

Με το που μπήκε το γκολ, η Αταλάντα άνοιξε τις γραμμές της και έδωσε την ευκαιρία στη «βασίλισσα» να βρει χώρους και να δημιουργήσει πολλαπλές ευκαιρίες.

Ο Μούσο σταμάτησε τον Βινίσιους στο 61’ σε τετ α τετ, τον Μπέλιγχαμ ένα λεπτό αργότερα και ξανά τον Άγγλο μεσοεπιθετικό, που προσπάθησε να τον νικήσει από πλάγια θέση στο 66’.

Άνοιξε λογαριασμό ο Εμπαπέ και «σφράγισε» την πρώτη κούπα της σεζόν

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν θα μπορούσε να λείπει από τη νίκη της Ρεάλ.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ βρήκε χώρο στο 68’, αφού ξεμαρκαρίστηκε υπέροχα, δέχθηκε πάσα από τον Μπέλιγχαμ στο σημείο του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Μούσο για το 2-0.

Μετά το 2-0 η Ρεάλ κατέβασε ρυθμούς, με τον Αντσελότι να ξεκουράζει τα αστέρια του, ενόψει και της έναρξης της La Liga.

Η Αταλάντα έψαξε το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο ματς, χωρίς αποτέλεσμα και η Ρεάλ ήταν αυτή που πανηγύρισε στο σφύριγμα της λήξης.

Ρεάλ Μαδρίτης – Αταλάντα 2-0

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (88΄Βάσκεθ), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Τσουαμενί, Βαλβέρδε, Μπέλινγκχαμ (88΄Θεμπάγιος), Ροντρίγκο (76΄Μόντριτς), Βινίσιους (88΄Γκιουλέρ), Μπαπέ (83΄Μπραΐμ Ντίαθ)

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι, Χιέν (90΄Παλέστρα), Κολάσινατς (70΄Μπάκερ), Τζαπακόστα (63΄Γκόνφρι), Ρούγκερι, Έντερσον, Ντε Ρουν, Πάσαλιτς (90΄Μανζόνι). Ντε Κετελάρ (62΄Ρετέγκι), Λούκμαν