Γιαμάλ Φωτογραφία: Intime

Ισπανία

Τρεις συλλήψεις της αστυνομίας για την επίθεση στον πατέρα του Γιαμάλ – Τα νεότερα της υγείας του (video)

15.08.24 | 09:35

Η Ισπανική Αστυνομία συνέλαβε το βράδυ της Τετάρτης τρεις άνδρες οι οποίοι φέρονται να μαχαίρωσαν τον Μουνίρ Νασράουι, πατέρα του παίκτη της Μπαρτσελόνα Λαμίν Γιαμάλ, στις εννέα το βράδυ.

Η επίθεση έλαβε χώρα στην οδό Φρανκ Μάρσαλ στη συνοικία Ροκαφόντα του Ματαρό, αφού το θύμα είχε εμπλακεί σε προηγούμενο επεισόδιο με τους τρεις υπόπτους το απόγευμα.

Έφερε σοβαρά τραύματα

Όπως αναφέρει το ισπανικό «la vanguardia», το θύμα εισήχθη στο νοσοκομείο Καν Ρούτι της Μπανταλόνα. Η αρχική του πρόγνωση ήταν σοβαρή, καθώς έφερε δύο μαχαιριές στην κοιλιά. Τα μεσάνυχτα η πορεία της υγείας του ήταν καλή, εκτός κινδύνου και ήταν σταθερός. Αναμένεται να μεταφερθεί σε θάλαμο την Πέμπτη.

Αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό μέσα στη μέρα

Το πρώτο περιστατικό το απόγευμα, προκάλεσε την παρέμβαση πολλών περιπολικών της δημοτικής αστυνομίας του Ματαρό. Μάλιστα, ορισμένοι κάτοικοι της Ροκαφόντα κατέγραψαν το περιστατικό με τα κινητά τους τηλέφωνα. Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος ο Μουνίρ Νασράουι στους αστυνομικούς που επενέβησαν, περπατούσε ήρεμα στο δρόμο όταν τρία άτομα του επιτέθηκαν και του έριξαν νερό.

Στο περιστατικό συμμετείχαν οι εν λόγω τοπικές περιπολίες της αστυνομίας και διευθετήθηκε επί τόπου. Τώρα, η μονάδα έρευνας της Αστυνομίας πρέπει να εξακριβώσει αν οι δύο μαχαιριές που δέχτηκε ο πατέρας του Λαμίν Γιαμάλ, γύρω στις 9 το βράδυ, σχετίζονται -όπως υποπτεύονται- με αυτό το πρώτο περιστατικό.

Χωρίς προφανή λόγο και χωρίς το θύμα να είναι σε θέση να αντιδράσει ή να αμυνθεί, μαχαιρώθηκε δύο φορές στην κοιλιά και οι δράστες διέφυγαν πεζοί από τη σκηνή. Έχουν ακολουθήσει τρεις συλλήψεις ατόμων που φαίνεται πως είναι υπεύθυνοι για την επίθεση.

Άμεση κινητοποίηση των αρχών

Αρκετοί μάρτυρες ειδοποίησαν τις αρχές και σύντομα εμφανίστηκαν περιπολίες της δημοτικής αστυνομίας, καθώς και ένα ασθενοφόρο που μετέφερε το θύμα στο νοσοκομείο Καν Ρούτι, όπου εισήχθη στα επείγοντα.