ΠΑΟ - ΑΕΚ Φωτογραφία: Eurokinissi

Διεθνή

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά – Οι πιθανότητες πρόκρισης ΑΕΚ και Παναθηναϊκού με βάση το ΑΙ (pics)

15.08.24 | 16:18

Δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο για αυτόν που προσπαθεί. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ καλούνται να ανατρέψουν τα εις βάρος τους σκορ από τα πρώτα παιχνίδια του τρίτου προκριματικού γύρου για να πάρουν την πρόκριση για τα playoffs του Europa και του Conference League αντίστοιχα.

Οι πιθανότητες βέβαια να φτάσουν σε νίκες για να προκριθούν δεν είναι με το μέρος τους.

Ψάχνει διπλό (ιδανικά με 2 γκολ διαφορά) ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 1-0 την περασμένη Πέμπτη από τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ και στη «Johan Cruyff Arena» (15/8, 21:15) η ομάδα του Αλόνσο θέλει μόνο τη νίκη.

Νίκη με ένα γκολ διαφορά θα στείλει το παιχνίδι και την πρόκριση στην παράταση, ενώ το ιδεατό σενάριο της νίκης με 2 γκολ και πάνω θα στείλει πανηγυρικά τους «πράσινους» πάνω στη Γιαγκελόνια για την είσοδο στους ομίλους του Europa League.

Οι πιθανότητες που δίνει το AI στο «τριφύλλι» να φύγει με το εισιτήριο για τα playoffs της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης από το Άμστερνταμ είναι μόλις 18%.

Στη συνέχεια 11% πιθανότητες έχει ο Παναθηναϊκός να περάσει στη League Stage του Europa League και 30% σε αυτή του Conference, ενώ κατά 59% πιθανό είναι να μείνει εκτός Ευρώπης από νωρίς στη σεζόν το «τριφύλλι», κάτι που οφείλεται εν πολλοίς και στη Λανς που τον περιμένει στα playoffs του Conference League, αν αποκλειστεί από τον «Αίαντα».

Πόσο πιθανό είναι να «διαλύσει» η ΑΕΚ τη Νόα

Ολοένα και μειώνονται και οι πιθανότητες της Ένωσης να βρεθεί στη League Stage του Conference League.

H AEK κυνηγά νίκη με 2 γκολ διαφορά στην OPAP Arena κόντρα στη Νόα (15/8, 20:30) για να στείλει την πρόκριση στην παράταση, ενώ θέλει μία εξαιρετική εμφάνιση και νίκη με διαφορά 3 γκολ για να «σφραγίσει» από το 90λεπτο τη θέση στα playoffs της διοργάνωσης.

Πλέον το AI δίνει στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα 43% πιθανότητες να περάσει τη Νόα και 31% να συνεχίσει και το φθινόπωρο στην Ευρώπη και τη League Stage του Conference League.