Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης 2024/25: Χρονιά ανασυγκρότησης με τρία «θέλω»

17.08.24 | 14:26

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Μετά από μία χρονιά όπου κανείς δεν θέλει να θυμάται, ο Άρης θέλει να μπει στο νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Superleague και να βάλει τη σφραγίδα του στο κυνήγι των στόχων του.

Σε μία κούρσα όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα επιδιώξει να κάνει πράξη τους δύο από αυτούς. Να μπορέσει να εξασφαλίσει το ένα από τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια και να επιστρέψει εκ νέου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά τη φετινή της απουσία και αν μπορέσει να μπει στην πρώτη τετράδα των playoffs σύμφωνα με το νέο format που αποφασίστηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όσο για το τρίτο στόχο του Άρη στη χρονιά αυτός δεν είναι άλλος από το να μπορέσει να φθάσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος θέλοντας τη φορά αυτή η κατάληξη να είναι διαφορετική. Να μπορέσει να πανηγυρίσει έναν τίτλο για τον οποίο τόσο πολύ διψάει ως οργανισμός και πάνω από όλα ο περήφανος κόσμος του. Αυτόν που δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει στο τελευταίο παιχνίδι της περσινής χρονιάς κόντρα στον Παναθηναϊκό μένοντας και χωρίς τίτλο και χωρίς Ευρώπη.

Η ομάδα του Άρη για τη σεζόν 2024/25 μπορεί να έχει σε μεγάλο βαθμό την περσινή της βάση, ωστόσο με τα πρόσωπα που έρχονται και έπονται αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατή. Για μία ακόμη χρονιά όλα θα αρχίζουνε και θα τελειώνουνε από την άμυνα όπως επιθυμεί ο Μάντζιος με τη μεσαία γραμμή να καλείται να τροφοδοτεί ορθώς την επίθεση αλλά και να δημιουργεί με τη σειρά της επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη περιοχή και εστία.

Προπονητής: Άκης Μάντζιος

Ο Άκης Μάντζιος παρέμεινε στον Άρη για μία ακόμη χρονιά στη δεύτερη θητεία του στην άκρη του πάγκου της ομάδας αλλά τη φορά αυτή από το ξεκίνημά της. Πρόκειται για έναν έμπειρο τεχνικό που και γνωρίζει πολύ καλά το τι εστί η ομάδα της Θεσσαλονίκης, την οποία έχει ζήσει και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής, και έχει δεθεί και με τον κόσμο της. Ο 54χρονος τεχνικός καλείται μέσα από τον χρόνο που όπως φαίνεται θα χρειαστεί στο ξεκίνημα της κούρσας να περάσει τη φιλοσοφία του στο μοντάρισμα του συνόλου του για μία αξιόλογη χρονιά.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Το αστέρι: Λορέν Μορόν

Ο Λορέν Μορόν είναι χωρίς αμφιβολία τη στιγμή αυτή ο ποδοσφαιριστής που αποτελεί το σημείο αναφοράς στο ρόστερ του Άρη και όχι απλώς στην ενδεκάδα του. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν ο πρώτος σκόρερ της την περσινή χρονιά αλλά και του πρωταθλήματος και παρά το ότι είναι επηρεασμένος από την όλη φημολογία περί της μεταγραφής του ο Άκης Μάντζιος τον θέλει όπως τον έζησε και φέτος. Όσο μείνει όντας το σημείο αναφοράς στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας και η απόλυτη πηγή κινδύνου μέσα στην αντίπαλη περιοχή με τους τρόπους που μόνο ο Μορόν γνωρίζει.

Ο Λορέν Μορόν πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στον ΠΑΟΚ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι κινήσεις του καλοκαιριού

Τις τελευταίες ημέρες είναι αλήθεια πως η διοίκηση του Άρη έχει φροντίσει να πατήσει το γκάζι της όσον αφορά την ενίσχυση του ρόστερ με συνεχόμενες κινήσεις. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως δεν έχει φθάσει στο τέλος του καθώς ακόμη υπάρχει το περιθώριο και αναμένεται άμεσα συνέχεια με νέες ανακοινώσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι με εξαίρεση την απώλεια του Μόουζες Οντουμπάτζο δεν έχουνε υπάρξει βασικές απώλειες του περσινού ρόστερ.

Ήρθαν: Κλέιτον Ντιαντί, Πιόνε Σίστο, Γιώργος Παμλίδης, Μόντσου Ροντρίγκεθ, Ούγκο Μάγιο, Φίλιπ Σίντκλεφ, Χοσέ Σιφουέντες, Μάρτιν Φρίντεκ, Φαμπιάνο Λέισμαν

Έφυγαν: Λευτέρης Χουτεσιώτης Ρόναλντ Ματαρίτα, ΣεΪκ Ντουκουρέ, Λούκας Ρουπ, Μπίργκερ Βερστράτε, Καρίμ Ανσαριφάρντ, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Γιώργος Δεληζήσης, Μαξίμ Κόβαλ, Μόουζες Οντουμπάζιο, Γιώργος Παμλίδης Τζούισον Μπένετ, Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον, Νέβεν Τζούρασεκ, Φράνκο Φεράρι.

Η ενδεκάδα

Σε πρώτη φάση η ενδεκάδα του Άρη θα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τη φετινή. Ειδικότερα στο τέρμα με τον Χούλιαν Κουέστα αλλά και στη τετράδα της άμυνας, με εξαίρεση την απουσία του Μόουζες Οντουμπάτζο, όπως στην κορυφή της επίθεσης παρόντος σε πρώτη φάση ενός εκ των Λορέν Μορόν και Άλβαρο Ζαμόρα.

Η περσινή ενδεκάδα (4-2-3-1): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια – Ζουλ, Βερστράτε – Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Μορόν.

Η πιθανή φετινή ενδεκάδα (4-2-3-1): Κουέστα – Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Φρίντεκ – Μούντσου, Ζουλ –  Μανού Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Μορόν.

Τα φιλικά:

ΑΖ Άλκμααρ – Άρης 2-1

Ντόρτρεχτ – Άρης 0-0

ΝΑΚ Μπρέντα – Άρης 1-2

Άρης – Ελμπασάνι 1-1

Άρης – ΠΑΣ Λαμία 0-1