Δείτε το προφίλ της γαλλικής ομάδας, την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα playoffs του Conference League Credits: Youtube Screenshot RCLens

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Αυτό είναι το προφίλ της Λανς που περιμένει τον Παναθηναϊκό

16.08.24 | 10:28

Ο Παναθηναϊκός στα playoffs του Conference League θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Λανς.

Η πρώτη αναμέτρηση αυτού του ζευγαριού θα διεξαχθεί στις 22 Αυγούστου, στην έδρα της ομάδας της League One.  Ο δεύτερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ στις 29 του ίδιου μήνα.

Η Λανς ιδρύθηκε το 1906 και η έδρας της είναι το “Μπολάρ”, το οποίο διαθέτει χωρητικότητα 38.000 θεατών. Στα 118 χρόνια της ιστορίας της η ίδια μετρά ένα πρωτάθλημα, το 1998, το Λιγκ Καπ το 1999.

Τη περσινή σεζόν τερμάτισε στην έβδομη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος, γεγονός που της έδωσε το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Φωτογραφία: Intime

Προπονητής της Λανς είναι είναι οι ο 31χρονος Βέλγος Γουίλ Στιλ, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την ομάδα στις 1 Ιουλίου.

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας ήταν ο Ελιέ Γουαχί, τον οποίο οι Γάλλοι αγόρασαν αντί 30 εκατ. ευρώ από την Μονπελιέ το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, ο Γάλλος επιθετικός που πέρσι σκόραρε 12 γκολ κι έδωσε τέσσερις ασίστ σε 37 αγώνες αποτελεί παρελθόν εδώ και λίγες ημέρες, μιας και η Μαρσέιγ τον έκανε δικό της.

Ο Ενζολά θα καλύψει το κενό του Γουαχί ελπίζοντας πως θα κάνει τη διαφορά. Πέρσι, με τη φανέλα των Βιόλα σε 47 ματς μέτρησε 7 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ.

Όσον αφορά το φετινό ρόστερ, οι Γάλλοι διαθέτουν ορισμένα σημαντικά ονόματα, όπως ο 25χρονος Αυστριακός στόπερ Κέβιν Ντάνσο και ο 25χρονος Αργεντινός αμυντικός Φακούντο Μεντίνα, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια, καθώς και ο 30χρονος Γαλλοκονγκολέζος τερματοφύλακας Μπράις Σάμπα, του οποίου η εκτιμώμενη αξία ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια.

Το φετινό καλοκαίρι η Λανς πραγματοποίησε τρεις μεταγραφές αποκτώντας τους Τζοανέρ Τσάβες (αριστερός μπακ από την Μπαΐα αντί 4,5 εκατ. ευρώ, τον είχε ως δανεικό από τον Γενάρη), Ερβέ Κοφί (τερματοφύλακας από την Σαρλερουά αντί 2,5 εκατ. ευρώ) και Μάλανγκ Σαρ (κεντρικός αμυντικός ως ελεύθερος από την Τσέλσι).

Ξεχωρίζει το «αντίο» του Άνταμ Μπούκσα που πήγε στην Μίντιλαντ με 4,5 εκατ. ευρώ (πέρυσι ήταν δανεικός στην Αντάλιασπορ οπότε δεν ήταν στην ομάδα), ενώ παρελθόν αποτελεί ο Ζουλιέν Λε Καρντινάλ πήγε στην Μπρεστ αντί 1,7 εκατ. ευρώ και ο Λούκαζ Πορέμπα στο Αμβούργο αντί 300 χιλ. ευρώ.

Δείτε την άνετη νίκη στο τελευτάιο φιλικό παιχνίδι της Λανς κόντρα στην Λέστερ