Ο Ορμπελίν Πινέδα στο δεύτερο ματς με τη Νόα Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Υπόθεση Πινέδα: Αλλάζουν τα δεδομένα μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ; – Η Μοντερέι πιέζει, ο παίκτης θέλει να φύγει

16.08.24 | 15:56

Γράφει: Θέμης Τόγιας

Η υπόθεση… Ορμπελίν Πινέδα δεν έχει κλείσει ακόμη για την ΑΕΚ και ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός της Ενωσης από τη Νόα, είναι πάρα πολύ πιθανό να φέρει εξελίξεις!

Από καλά πληροφορημένες πηγές του monobala.gr, η Μοντερέι είναι έτοιμη (αν δεν το έχει κάνει ήδη) να καταθέσει νέα βελτιωμένη πρόταση αγοράς του Μεξικανού μεσοεπιθετικού.

Η έλευση του Μάρτιν Ντεμικέλις στον πάγκο των «Ραγιάδος» δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση την επιθυμία του συλλόγου να εντάξει στο δυναμικό του τον 27χρονο μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ, μιας και ο Αργεντινός προπονητής ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη περίπτωση κι έδωσε αμέσως τη συγκατάθεσή του!

Ποια είναι τα δεδομένα

Για την έκβαση της υπόθεσης ότι και να ειπωθεί θα είναι το λιγότερο παρακινδυνευμένο.

Υπάρχουν, όμως, κάποια δεδομένα, που κανείς δεν μπορεί ν΄ αγνοήσει:

-Το πρώτο έχει να κάνει με τη ξεκάθαρη στάση του Μάριου Ηλιόπουλου απέναντι στο θέμα του Μεξικανού.

Πρόσφατα ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, ξεκαθάρισε στον Μεξικανό την θέση του. Του τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον πουλήσει στην παρούσα χρονική περίοδο!

επιθυμία του παίκτη είναι… αναλλοίωτη. Παρά τα όσα του είπε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, σε αρκετά έντονο ύφος, ο ίδιος θέλει να φύγει.

Το ήθελε και πριν, συνεχίζει να το θέλει και μετά τον αποκλεισμό της Ένωσης από τη Νόα.

Άσχετα με το ότι έχει συμβεί έως τώρα, άσχετα με το τι είπε ο Μάριος Ηλιόπουλος ή, τα όσα έχουν γραφτεί εντός κι εκτός των τειχών, «το σώμα του Πινέδα βρίσκεται εδώ, αλλά το μυαλό του στον επαναπατρσιμό!»

Το κλίμα που επικρατεί στην ΑΕΚ μετά το σοκ του αποκλεισμού στην Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση στ’  αποδυτήρια των «κιτρινόμαυρων» είναι τεταμένη το τελευταίο διάστημα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι εξελίξεις… του αποκλεισμού.

Η πλευρά του Πινέδα περίμενε να περάσει το ματς με τη Νόα και, πλέον, είναι πολύ πιθανό να πιέσει ακόμη περισσότερο για να γίνει η μεταγραφή. «Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι επαγγελματίας και θα παίξει όταν και όπου του ζητηθεί. Αλλά το μυαλό του είναι στο Μεξικό!»

Πόσο θέλει η ΑΕΚ να κρατά στις τάξεις έναν ποδοσφαιριστή που εξακολουθεί να επιθυμεί να αποχωρήσει, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, αυτό είναι ένα ερώτημα που θ΄ απαντηθεί – αυτή την φορά – μία και καλή.

Αμεσα οι εξελίξεις

Εν κατακλείδι, η Μοντερέι δεν έχει σταματήσει, ούτε έχει σκοπό να το κάνει, να επιμένει για να επαναπατρίσει τον Ορμπελίν Πινέδα, παρά τη στάση που κρατά η ΑΕΚ. Πόσο είναι διατεθειμένη να συνεχίσει, επίσης είναι κάτι που θα φανεί άμεσα…

Όπως επίσης, τα προσεχή 24ωρα θα ξεκαθαρίσει εάν η πλευρά του Πινέδα πρόκειται να επιδιώξει νέα επαφή με τους ανθρώπους της ΠΑΕ, παρά τις τεταμένες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ τους, έχοντας αυτή την φορά και ως «σύμμαχο» την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στον αθηναϊκό σύλλογο μετά την απρόσμενη για τους περισσότερους εξέλιξη που είχε η υπόθεση των αγώνων με τη Νόα…