Credits: Youtube Screenshot/Shamrock Rovers TV

UEFA EUROPA LEAGUE

Σάμροκ Ρόβερς: Το «τριφύλλι» της Ιρλανδίας στο δρόμο του ΠΑΟΚ – Το προφίλ της ομάδας

16.08.24 | 10:49

Η Σάμροκ Ρόβερς ξανά στον δρόμο του ΠΑΟΚ. Μετά τη σεζόν 2011-12 όπου οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην φάση των ομίλων του Europa League, πλέον θα διεκδικήσουν μία πρόκριση στο League Stage της ίδιας διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στην Τούμπα τη Σάμροκ Ρόβερςτην ερχόμενη Πέμπτη (22/8) και θα προσπαθήσει να τσεκάρει την πρόκριση, μία εβδομάδα αργότερα (29/8) στο Δουβλίνο. Ποια είναι όμως η Σάμροκ Ρόβερς.

Η Σάμροκ Ρόβερς κατέκτησε πέρυσι για 4η σερί σεζόν τον τίτλο στην Ιρλανδία και ο κόουτς Μπράντλεϊ παραμένει στον πάγκο της από το 2016.

Την προηγούμενη Κυριακή στο τελευταίο της παιχνίδι, έμεινε εντός έδρας στο 1-1 με την Ντρόχεντα, ενώ η επόμενη αγωνιστική της υποχρέωση είναι προγραμματισμένη για τις 25 Αυγούστου (3 ημέρες μετά το παιχνίδι στην Τούμπα), κόντρα στην Γκάλγουεϊ εντός έδρας.

Ιστορία και Επιτυχίες

Η Σάμροκ Ρόβερς ιδρύθηκε το 1899 και εδρεύει στο Δουβλίνο. Είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους πρωταθλήματος Ιρλανδίας, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο 21 φορές, ενώ επιπλέον έχει αναδειχθεί κυπελλούχος Ιρλανδίας 25 φορές, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της χώρας. Η πορεία της ομάδας στην Ευρώπη ξεκινά από τη δεκαετία του 1950, με αξιοσημείωτη συμμετοχή σε διάφορες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η έδρα

Η έδρα της ομάδας είναι το Tallaght Stadium, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του Δουβλίνου. Το γήπεδο, που εγκαινιάστηκε το 2009, έχει χωρητικότητα περίπου 8.000 θεατών και αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα στάδια της χώρας. Η Σάμροκ Ρόβερς διαθέτει φανατικό κοινό, το οποίο γεμίζει το Tallaght Stadium σε κάθε ευκαιρία.

Η Τρέχουσα Αγωνιστική Κατάσταση

Τη φετινή σεζόν, η Σάμροκ διαθέτει αρκετό αγωνιστικό ρυθμό, αφού το πρωτάθλημα Ιρλανδίας βρίσκεται στη 27η αγωνιστική, με την ομάδα να εντοπίζεται στη 5η θέση της βαθμολογίας και στο -10 από την κορυφή, όπου βρίσκεται η Σέλμπουρν.

 Το ρόστερ

Στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά από Ιρλανδούς ποδοσφαιριστές, ενώ οι ελάχιστοι ξένοι που διαθέτει, είναι Βρετανοί, με μοναδικές εξαιρέσεις τον Εσθονό μέσο Μάρκους Πουμ και τον Γερμανό τερματοφύλακα Λέον-Μορίς Πολς.