Ο Πορτογάλος τεχνικός της Μπράγκα ανέφερε τον λόγο της απουσίας του Αντρέ Όρτα στην ρεβάνς με τη Σερβέτ Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

Η εξήγηση του Καρβαλιάλ για την απουσία του Όρτα κόντρα στην Σερβέτ (pic)

16.08.24 | 10:39

H Μπράγκα προκρίθηκε στα playoffs του Europa League, επικρατώντας 2-1 της Σερβέτ στη ρεβάνς (1-1 ο αγώνας στην Πορτογαλία) απόντος του Αντρέ Όρτα.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο (στη δεύτερη θητεία του) στον πάγκο των «αρσεναλίστας», αναφέρθηκε στον τρόπο που πέτυχε τη νίκη-πρόκριση η ομάδα του, αλλά και στην απουσία του 28χρονου μέσου, που αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε

«Πραγματικά ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς. Όχι επειδή ο αντίπαλος διέθετε ιδιαίτερη ποιότητα, αλλά έχει κάτι που είναι πολύ σημαντικό σήμερα στο ποδόσφαιρο.

Ήταν σκληρός. Πληγώθηκαν μετά την ήττα με 6-0 στο τελευταίο παιχνίδι, αυτό είναι ξεκάθαρο και έβγαλαν πολύ πάθος στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που μας δυσκόλεψε στα πρώτα 15 λεπτά, ενός αγώνα, στον οποίο χρειαστήκαμε λίγο χρόνο για να ηρεμήσουμε.

Προφανώς δεν θα μπορούσαν να το κάνουν σε ολόκληρο το ματς και με την πάροδο του χρόνου αρχίσαμε να σταθεροποιούμε το παιχνίδι μας, να παίζουμε περισσότερο με την μπάλα κάτω και να την κυκλοφορούμε καλύτερα. Πετύχαμε ένα γκολ λίγο πριν το ημίχρονο. Νομίζω ότι, δεδομένης της ποιότητας του παιχνιδιού, όπου είχαμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και χρησιμοποιούσαν πιο άμεσο παιχνίδι, μας άξιζε το προβάδισμα στο ημίχρονο», τόνισε ο 58χρονος τεχνικός.

Έπειτα, με αφορμή τον τραυματισμό του Ζοάο Μουτίνιο, τόνισε: «Ένα αρνητικό γεγονός ήταν αναμφίβολα ο τραυματισμός του Μουτίνιο, αλλά αυτά συμβαίνουν. Ελπίζουμε επίσης να ανακάμψει το συντομότερο δυνατόν ο Αντρέ Όρτα, γιατί ταλαιπωρείται από ίωση. Δεν θα επιστρέψει την Κυριακή αλλά έχουμε αρκετούς παίκτες στην ομάδα».

Δείτε το απόσπασμά από τις δηλώσεις του Καρβαλιάλ