Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

ΑΕΚ: Η ενδεικτική παλινωδία με το αριστερό μπακ

16.08.24 | 12:28

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Μεταξύ των πολλών ευτράπελων που έγιναν χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπήρξε και η ενημέρωση από τον Ματίας Αλμέιδα στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με τη Νόα σχετικά με την προσθήκη μιας επιπλέον μεταγραφής.

Μιλάμε για αυτή του φορ, γιατί ο προπονητής γνωστοποίησε ότι δεν θα γίνει τελικά προσθήκη αριστερού μπακ λόγω του γεγονότος ότι πλέον το καλεντάρι της ΑΕΚ είναι περιορισμένο και το ρόστερ ήδη μεγάλο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αλμέιδα, το δίδυμο Χατζισαφί-Πήλιου μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό και η ομάδα θα πορευτεί με αυτό στη σεζόν…

Κάπως έτσι οι άνθρωποι που τρέχουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό βγήκαν και από τον κόπο να ασχοληθούν περαιτέρω με το θέμα, αφού μέχρι στιγμής η πραγματικότητα ήταν ότι οι λύσεις τους ήταν πολύ περιορισμένες και η μοναδική σοβαρή κίνηση που έγινε ήταν εκείνη του Γιαννούλη. Έγινε κάποια στιγμή και μια προσπάθεια για τον Κυριακόπουλο ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν εφικτό να αποκτηθεί γιατί ο παίκτης είχε αγοραστεί αυτό το καλοκαίρι από τη Μόντσα με 3.5 εκατ ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ είχε γνωστοποιήσει τη χρήση της οψιόν του Χατζισαφί προκειμένου οι άνθρωποι που τρέχουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό να κερδίσουν χρόνο, να υπάρχουν δυο διαθέσιμες λύσεις για τον προπονητή στα προκριματικά προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει στην πορεία τον βασικό αριστερό της μπακ. Τελικά, γνωστοποιήθηκε χθες από τα χείλη του ίδιου του προπονητή ότι το δίδυμο Χατζισαφί και Πήλιος είναι ανταγωνιστικό, μια εβδομάδα μετά από τη μέρα που και με τους δυο διαθέσιμους στον πάγκο ξεκίνησε ο Κάλενς αριστερό μπακ.

Είναι ξεκάθαρο πως κάτι δεν πάει καλά στην ΑΕΚ και πως τόσο ο προγραμματισμός όσο και η προσέγγιση δεν αρμόζουν ούτε στο μέγεθος του συλλόγου, ούτε στις επενδύσεις που γίνονται από τον μεγαλομέτοχο ο οποίος έχει πραγματικά μεγάλη διάθεση. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η ΑΕΚ πάει για έναν σέντερ φορ και κλείνει το ρόστερ της έχοντας δαπανήσει αρκετά χρήματα, με τα κενά της όμως να μην έχουν κλείσει και τις ανάγκες της να μην έχουν καλυφθεί.