Παρασκήνιο

Τα λαϊκά δικαστήρια στην ΑΕΚ – Επιστρέφει η ανάλυση αμφισβητούμενων με τον Λανουά;

16.08.24 | 17:43

Γράφει: Avatar photo

Τί πρότεινε ο Μάκης Γκαγκάτσης στον Στεφάν Λανουά;

Ποιος διεθνής διαιτητής που βγήκε από τον πίνακα ευελπιστεί ότι θα επιστρέψει;

Ποιοι είναι οι τρεις διαιτητές που διεκδικούν τις δύο κενές θέσεις στον πίνακα των διεθνών;

Ποιος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, εκτός των Κουλιεράκη και Εκόνγκ, είναι στην πόρτα της εξόδου;

Mε ποιους συναντήθηκε ο Ρότα μετά τον αγώνα με τη Νόα;

Ποια ήταν η συμπεριφορά του Αλόνσο στο ματς με τον Άγιαξ;

Για ποιου ποδοσφαιριστή την απόκτηση θα επιμείνει ο Άρης;

Ποιοι παίκτες του ΠΑΟΚ, που έχουν ενσωματωθεί στη Β’ ομάδα, θέλουν μεταγραφή;

Tις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έχει ο «Αδιάκριτος»

Κάντο όπως ο Κλάτενμπεργκ!

Η καινοτομία την οποία εισήγαγε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ήταν η θέση που έπαιρνε κάθε Τρίτη για τις επίμαχες φάσεις κάθε αγωνιστικής αφού δημοσιοποιώντας παράλληλα το σχετικό απόσπασμα του διαλόγου διαιτητή – VAR.

Tην επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων διαιτητικών αποφάσεων από την ΚΕΔ είχαν ζητήσει τον περασμένο Δεκέμβριο οι «big-4», όμως ο τότε αναπληρωτής πρόεδρος, Στ. Μάνταλος, είχε απαντήσει αρνητικά.

Στη συνάντηση που είχε με το νέο πρόεδρο της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μ. Γκαγκάτσης, ανέφερε τί γινόταν επί Κλάτενμπεργκ και του ζήτησε να το αξιολογήσει.

Πλέον το θέμα του δημόσιου και επίσημου σχολιασμού των διαιτητικών είναι στα χέρια του Γάλλου προέδρου της ΚΕΔ.

Η ηγεσία της ΕΠΟ άναψε το «πράσινο φως»…

Θέλει να ξαναμπεί στον πίνακα

Ο Άρης Διαμαντόπουλος έμεινε εκτός του πίνακα των διαιτητών της Super League, για τους λόγους που αποκάλυψε ο «Αδιάκριτος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να προπονείται σαν να είναι εν ενεργεία διαιτητής.

Ευελπιστεί ότι κάτι θα γίνει και θα επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Ίσως να αναθάρρησε μετά από αυτό που συνέβη με τον Ανδρέα Μεϊντανά, ο οποίος βγήκε από τον πίνακα και μετά από λίγες ημέρες μπήκε ξανά.

Όμως δύσκολα θα επαναληφθεί «ανάσταση» σαν του βοηθού από την Αχαϊα.

Η μοιραία συνάντηση

Πίσω από την επαναφορά του Ανδρέα Μεϊντανά στον πίνακα υπάρχει παρασκήνιο: Ο  διεθνής βοηθός διαιτητή είχε οριστεί στο παιχνίδι Γιαγκελόνια – Πανεβέζις για το 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, που είχε διεξαχθεί στις 31 Ιουλίου.

Ήταν η ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο Στεφάν Λανουά προτάθηκε από την UEFA για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Συμπτωματικά ο Γάλλος ήταν παρατηρητής διαιτησίας σ’ εκείνον τον αγώνα. Μετά το τέλος του,  μπήκε στα αποδυτήρια διαιτητών και μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους, λέγοντας στον Μεϊντανά πως θα τα πουν στην Ελλάδα.

Τελικά, δεν ξέχασε την υπόσχεσή του…

Τρεις για δύο θέσεις

Διαιτητής Βαγγέλης Μανούχος
Φωτογραφία: Intime

Ο Άρης Διαμαντόπουλος και ο Βαγγέλης Μανούχος πρέπει να αντικατασταθούν στον πίνακα των διεθνών διαιτητών. Τρείς υποψήφιοι διεκδικούν δύο θέσεις. Ο Φώτης Πολυχρόνης, ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης και ο Κώστας Κατοίκος. Η σειρά που γράψαμε τα ονόματα τους δεν είναι τυχαία. Άλλωστε φάνηκε και στους πρώτους ορισμούς.

Ο Πολυχρόνης θα σφυρίξει το παιχνίδι Παναιτωλικός-Λαμία και ο Τσακαλίδης το Ατρόμητος-Άρης. Ο Κατοίκος δεν πήρε παιχνίδι. Θα διευθύνει κάποιο την επόμενη αγωνιστική.

Την 1η θα είναι τέταρτος του Πολυχρόνη. Ο Λανουά θα τους τσεκάρει μέχρι να στείλει τη λίστα στη FIFA. Θα καταφέρει ο Κατοίκος να χωθεί ανάμεσα στους δύο ρέφερι από τη Βόρεια Ελλάδα;

Στην πόρτα της εξόδου

Εκτός από στόπερ και κεντρικό χαφ, ο ΠΑΟΚ αναζητεί και αριστερό μπακ στο μεταγραφικό «παζάρι» και αυτό δεν αποτελεί μυστικό.

Συγκεκριμένα, ο «δικέφαλος» του Βορρά θέλει να προσθέσει στο ρόστερ του έναν ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή από τον Ράφα Σοάρες, ο οποίος ναι μεν ανταποκρίθηκε επαρκώς όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί, αλλά επουδενί δεν μπορεί να «πιέσει» τον Μπάμπα Ράχμαν.

Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει η φημολογία πως ο Πορτογάλος μπακ έχει ήδη βρει την επόμενη ομάδα της καριέρας του και ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη μετά από δύο χρόνια, δώδεκα μήνες πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με τους Θεσσαλονικείς!

Ζει το παιχνίδι

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ζει έντονα τα παιχνίδια από τον πάγκο και έτσι έγινε και σε αυτό του Άμστερνταμ. Ο Ουρουγουανός ήταν συνεχώς όρθιος και έδινε εντολές στους παίκτες του ή προσπαθούσε με φωνές και χαρακτηριστικές κινήσεις να τους τονώσει το ηθικό.

Το ίδιο έκανε και πριν από τη διαδικασία των πέναλτι όταν μάζεψε τους ποδοσφαιριστές του και τους ντόπαρε ψυχολογικά!

Μετά το τέλος και πάρα την πικρία του αποκλεισμού, ο Αλόνσο πήγε προς τους οπαδούς της ομάδας και τους ευχαρίστησε για τη στήριξη, για να εισπράξει το χειροκρότημα της πράσινης κερκίδας.

Λαϊκά δικαστήρια

ΛΑΖΑΡΟΣ ΡΟΤΑ
Φωτογραφία: Intime

Ο Λάζαρος Ρότα φεύγοντας με το αυτοκίνητό του από το γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα με τη Νόα, έπεσε πάνω σε οπαδούς της ΑΕΚ οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το γήπεδο.

Ο δεξιός μπακ της «Ένωσης» άκουσε τα παράπονα του κόσμου (σε έντονο, αλλά κόσμιο ύφος) τα οποία δεν αφορούσαν προσωπικά τον ίδιο αλλά όλη την ομάδα.

Ο κόσμος ήταν πολύ απογοητευμένος αλλά δεν ξέφυγε σε καμία φάση της κουβέντας και ο Ρότα έδειξε με τη γλώσσα του σώματος την απογοήτευσή του.

Προς πώληση

Φωτογραφία: Intime

Ο Λορέν Μορόν δεν είναι ο μόνος για τον οποίο συνεχίζουν να υπάρχουν σκέψεις πώλησής του στην ΠΑΕ Άρης. Η έλευση του Μόντσου Ροντρίγκεθ επανέφερε τις πρώτες σκέψεις για να βρεθεί ομάδα για τον Μανού Γκαρθία.

Πολύ απλά γιατί και οι δύο Ισπανοί έχουνε τα ίδια χαρακτηριστικά και τα χρήματα που έχουνε ήδη δοθεί από τον Θόδωρο Καρυπίδη για τις μεταγραφικές κινήσεις δεν είναι λίγα.

Μέχρι τέλους

Ο Άρης στη διάρκεια του καλοκαιριού είχε ασχοληθεί με τον Λέο Μπαπτιστάο για την ενίσχυση της θέσης του δεξιού χάφ. Η περίπτωση όμως του Ισπανού δεν προχώρησε μετά την άρνησή του.

Αυτήν όμως που στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δείχνουνε αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους είναι του Μαροκινού επιθετικού Μουνίρ Χαντάντι παρά τη διαφορά στο οικονομικό και με δεδομένο ότι θα αποτελέσει παρελθόν  ο Λορέν Μορόν.

«Κληρονομιά»

Οι ενοχλήσεις στο ισχίο του ήταν ο λόγος που ο Πάπε Αμπού Σισέ δεν συμφώνησε είτε με την ΑΕΚ είτε με τον Άρη.

Ο διεθνής Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός «κληρονόμησε» το συγκεκριμένο πρόβλημα στο Copa Africa, δεν έκανε επέμβαση γιατί επέλεξε να το πάει συντηρητικά και αυτό του κόστισε την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Δυσκολίες…

Ποια ομάδα ενδιαφέρεται για τον δανεισμό του Καβαλιώτη μπακ!
Φωτογραφία: Intime

Στον «αέρα» παραμένουν δύο ποδοσφαιριστές που αναδείχθηκαν μέσω των ακαδημιών του ΠΑΟΚ και έφτασαν μέχρι την «πρώτη» ομάδα.

Ο λόγος για τους Λευτέρη Λύρατζη και Μάριο Τσαούση, οι οποίοι προπονούνται με τον ΠΑΟΚ Β και παράλληλα αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, έχοντας ως προτεραιότητα το εξωτερικό.

Σε ότι αφορά τον πρώτο, η Μποαβίστα εξακολουθεί να μην έχει το δικαίωμα μεταγραφών και έτσι δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία της με τον ΠΑΟΚ για τον Καβαλιώτη μπακ, ενώ ο δεύτερος δεν φαίνεται να… συγκινείται από τις προτάσεις που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τους εκπροσώπους του.