Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΠΑΟΚ: Ούτε σκέψη για… στραβοπάτημα

17.08.24 | 13:34

Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα. Απόφθεγμα που «χρεώνεται» στον Κινέζο φιλόσοφο Λάο Τσε, ο οποίος έζησε τον 6ο αιώνα π.Χ.

Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στη φετινή Stoiximan Super League δεν είναι βέβαια χιλίων χιλιομέτρων αλλά 32 αγωνιστικών, αλλά αυτό δεν διαφοροποιεί την ανάγκη να γίνει σήμερα το βράδυ το πρώτο βήμα στην Τούμπα, απέναντι στον Πανσερραϊκό. Άλλωστε, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός όπως αναφέρει το ρητό που το συναντάμε και στον Πλάτωνα και στον Αριστοτέλη.

Χωρίς τρεις «ενδεκαδάτους»

Για την αναμέτρηση της πρεμιέρας (20:00), ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει σε τρεις «ενδεκαδάτους» ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι αποτέλεσαν… κολώνες στην περσινή εκστρατεία για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Οι Ντομινίκ Κοτάρσκι, Μπάμπα Ράχμαν και Τάισον θα βρίσκονται σήμερα στην κερκίδα, ενώ άλλοι δύο ποδοσφαιριστές που κάλλιστα θα μπορούσαν να πάρουν φανέλα βασικού, οι Γιάννης Μιχαηλίδης και Γιόνι Ότο, επίσης δεν είναι διαθέσιμοι.

Βέβαια, το ρόστερ του «δικεφάλου», ακόμα και αν δεν είναι ολοκληρωμένο, δίνει στον Λουτσέσκου τα απαραίτητα «εργαλεία» για να παρατάξει μία ομάδα που θα κάνει τη… δουλειά, απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει το «πρέπει» και αυτό την κάνει εκ των πραγμάτων πιο επικίνδυνη, όταν ειδικά μιλάμε για αγώνα πρεμιέρας!

Η «πρώτη» του Σορετίρε

Υπό άλλες συνθήκες, ο Σόλα Σορετίρε θα παρακολουθούσε από την κερκίδα την προσπάθεια των Πρωταθλητών Ελλάδας, όμως η απουσία των παραπάνω πέντε συμπαικτών του τον έχουν φέρει στην «ασπρόμαυρη» αποστολή.

Το αν ο 20χρονος Άγγλος μεσοπιθετικός με ρίζες από τη Νιγηρία θα πάρει το «βάπτισμα του πυρός» είναι βέβαια μία άλλη ιστορία, αλλά σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο να κάνει σήμερα το ντεμπούτο του παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον.

«Ξεκινάμε από το μηδέν»

Εκπροσωπώντας το «ασπρόμαυρο» τεχνικό τιμ, ο Παντελής Κωνσταντινίδης κράτησε… χαμηλά τη μπάλα μιλώντας στην κάμερα της Nova. «Θα ξεκινήσουμε από το μηδέν, θα πρέπει να καταλάβουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας, βήμα-βήμα» τόνισε μεταξύ άλλων ο άμεσος συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου, ενώ ερωτηθείς για τα… κατάλοιπα που άφησε στην ομάδα ο αποκλεισμός από τη Μάλμε και το σημερινό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, αποκρίθηκε:

«Μας άφησε μια πικρία, κυρίως με τον τρόπο που ήρθε. Από τη μεγαλύτερη επιτυχία και από τη μεγαλύτερη αποτυχία, αν διαχειριστείς σωστά τα πράγματα, έχεις πάντα κάτι να κερδίσεις. Νομίζω το διαχειριζόμαστε πολύ σωστά και έξυπνα και μπορούμε να έχουμε μόνο κέρδος.

Στην Ελλάδα μας αρέσει η καταστροφολογία, σε όλες τις ομάδες όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, δε χάθηκε η Ευρώπη. Χάθηκε κάτι σημαντικό που θέλαμε πάρα πολύ, αλλά και το Europa League είναι μία διοργάνωση, η οποία είναι πάρα πολύ ωραία και ανταγωνιστική. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για να μπούμε στους ομίλους, οπότε ακολουθούν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια.

Είμαστε πανέτοιμοι για την πρεμιέρα. Έχουμε μερικές απώλειες, αλλά η ομάδα μας είναι αρκετά γεμάτη για να αναπληρώνουμε τα κενά. Έχουμε δει τα φιλικά παιχνίδια του Πανσερραϊκού, η λογική λέει ότι περιμένουμε έναν αγώνα κατοχής από εμάς και έναν αγώνα transition από πλευράς του αντιπάλου μας».