ΠΑΟΚ, Φεντόρ Τσάλοφ Credits: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Τσάλοφ: «Εύκολη απόφαση ο ΠΑΟΚ – Να νιώσω το πάρτι αυτού του γηπέδου»

17.08.24 | 14:46

Ο Ρώσος επιθετικός του ΠΑΟΚ, Φεντόρ Τσάλοφ, που έκανε ντεμπούτο κόντρα στη Μάλμε, ετοιμάζεται για την πρεμιέρα πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα σήμερα (17/8, 20:00).

Ο νεοαποκτηθείς φορ του Δικεφάλου του Βορρά μίλησε στα κανάλια Novasports και αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις, χαρακτηρίζοντας ενδιαφέρον το πρότζεκτ και ότι ήταν εύκολη η απόφαση που πήρε. Αποκάλυψε ότι μίλησε με τον Οζντόεφ, συμπαίκτη του στην Εθνική Ρωσίας, ενώ επεσήμανε ότι θέλει να νιώσει το «πάρτι του γηπέδου» στην Τούμπα.

«Πήραμε ένα μάθημα – Καλύτεροι στη συνέχεια»

Ο Ρώσος ανέφερε αρχικά: «Είμαι ικανοποιημένος που ξεκίνησα να παίζω, αλλά δε μπορώ να είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Ήταν ένα άσχημο βράδυ για εμάς, αλλά πήραμε ένα μάθημα, για να μάθουμε από τα λάθη μας. Να τα εντοπίσουμε και να τα διορθώσουμε, στη συνέχεια πρέπει να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

«Φανταστική ατμόσφαιρα-Κίνητρο να σκοράρω»

Σε ερώτηση για τις πρώτες εντυπώσεις του από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ο Τσάλοφ τόνισε: «Ήταν φανταστική ατμόσφαιρα, είχα ακούσει πολλά. Τώρα που το έζησα ήταν πολύ ιδιαίτερο, ειδικά στις φάσεις που βάλαμε τρία γκολ. Είναι ένα κίνητρο για μένα, να σκοράρω και εγώ για να το νιώσω αυτό το πάρτι του γηπέδου».

«Μου άρεσε το πρότζεκτ»

Όσο για τους λόγους που είπε «ναι» στους Θεσσαλονικείς; «Μίλησα με τον Μαγκομέντ Οζντόεφ, κατευθείαν όταν ήρθε η πρόταση. Γνωριζόμαστε, καθώς ήμασταν συμπαίκτες στην εθνική ομάδα. Μου είπε μόνο θετικά πράγματα για το κλαμπ. Μου άρεσε το πρότζεκτ, ήθελα να αγωνιστώ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι ήταν εύκολη η απόφαση που είχα να πάρω».

«Ένιωσα πολύ ευπρόσδεκτος-Δε θα χρειαστώ πολύ χρόνο»

Ερωτηθείς για το δείκτη ετοιμότητας και την προσαρμογή του, ο έμπειρος σέντερ φορ απάντησε: «Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι είναι όλοι πολύ ανοικτοί ως άνθρωποι. Όλοι προσπαθούν να με βοηθήσουν από την πρώτη μέρα, ένιωσα πολύ ευπρόσδεκτος. Το καταλαβαίνεις στην πόλη, ότι όλοι ζουν για το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό, αυτό θα με βοηθήσει και δε θα χρειαστώ πολύ χρόνο, γιατί όλοι είναι πολύ ανοικτοί και διαθέσιμοι να με βοηθήσουν».

Αναφορικά με τους στόχους, ο Τσάλοφ υπογράμμισε: «Είμαι ήδη δυο-δυόμιση εβδομάδες με την ομάδα, τα πράγματα είναι πολύ καλά εδώ. Θέλω να ξεκινήσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα και να προσπαθήσω να πετύχω το πρώτο μου γκολ». Τέλος, για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, πρόσθεσε: «Τακτικά δε μπορώ να γίνω πολύ αναλυτικός, είναι δουλειά των προπονητών. Όλοι οι προπονητές πάντως είναι δίπλα μου κάθε μέρα. Mπορώ να τους ρωτήσω ό,τι θέλω. Με καθοδηγούν πολύ καλά. Ο τρόπος που παίζει η ομάδα, όταν προσαρμοστώ και αντιληφθώ τα πάντα από την τακτική, θα αντιληφθώ ότι μου ταιριάζει και με βοηθάει πολύ».