Χωρίς Ρουμπέν και Μπακασέτα με ΠΑΟΚ Φωτογραφία: Intime

Παναθηναϊκός

Χωρίς Ρουμπέν με ΠΑΟΚ – Στον «αέρα» η ποινή Μπακασέτα

16.02.24 | 11:08

Χωρίς τον Ρούμπεν Πέρεθ αναμένεται να παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ ανησυχία επικρατεί και για την περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα.

Οι «πράσινοι» έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην Τούμπα και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον επαναληπτικό της Λεωφόρου. Εκεί ο Φατίχ Τερίμ δεν θα έχει στη διάθεσή του ένα βασικό «γρανάζι» της μεσαίας γραμμής, τον Ρούμπεν Πέρεθ που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες και θα μείνει εκτός.

Με βάσει το άρθρο 7, παρ. 4α του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ στο Κύπελλο οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να επιλέξουν το πότε θα εκτίσει την ποινή του ένας ποδοσφαιριστής, όπως ισχύει στα πρωταθλήματα της Super League 1 και της Super League 2 κι ως εκ τούτου, απ’ την στιγμή που ο Ρουμπέν αντίκρισε στο 48ο λεπτό του αγώνα της Τούμπας την 3η κάρτα του στη διοργάνωση θα χρειαστεί να απουσιάσει απ’ το δεύτερο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Η ποινή του Μπακασέτα

Από την άλλη στο «πράσινο» στρατόπεδο υπάρχει έντονη ανησυχία για την ποινή του Τάσου Μπακασέτα, που αποβλήθηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ μετά την «κοκορομαχία» με τον Τάισον.

Κανονικά και οι δύο ποδοσφαιριστές θα τιμωρηθούν με μία αγωνιστική, όμως παραμένει ερώτημα γύρω από τα όσα έχει γράψει στο φύλλο αγώνα ο Λινχάουτ στο φύλλο αγώνος. Σε περίπτωση που υπάρχει εκεί η αναφορά σε βιαοπραγία τότε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, όπως και ο Βραζιλιάνος θα τιμωρηθούν με πάνω από 2 αγωνιστικές, κάτι που θα αποτελέσει σοβαρό ζήτημα για τον Παναθηναϊκό.

Στο φύλλο αγώνα ο Ολλανδός διαιτητής έχει χρησιμοποιήση την λέξη «απώθησε» για την κίνηση του Μπακασέτα προς τον Τάισον και απομένει να φανεί πως θα «μεταφραστεί» αυτό από την Πειθαρχική Επιτροπή.