Ο Υπουργός Αθλητισμού έστειλε το δικό του μήνυμα για την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Βρούτσης: «O Αθλητισμός ενώνει και χτίζει γέφυρες δεν έχει κομματικό ή ιδεολογικό πρόσημο»

17.08.24 | 18:12

Η Stoiximan Superleague ανοίγει την αυλαία της και ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω των social media όπου στάθηκε στην καταπολέμηση της βίας αλλά και τη σημασία του αθλητισμού.

Αναλυτικά:

«Ξεκινάει το Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και μπάσκετ για πρώτη φορά σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον κανόνων, διαδικασιών, κυρώσεων και ασφάλειας.
Η εφαρμογή των πρόσφατων μεταρρυθμιστικών νόμων μας -ν.5085/2024 και ν. 5128/2024- που υπερψηφίστηκαν από αρκετά κόμματα, ξεκινούν σε πλήρη εφαρμογή.

Η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης απέναντι στη μάστιγα της παραβατικότητας και της βίας αποδεικνύεται στην πράξη.
Τέσσερις μοναδικές αλλαγές αλλάζουν ριζικά το τοπίο, όπως το ξέραμε και περνάμε σε μια νέα εποχή:
1) Η δημιουργία της αναβαθμισμένης ΔΕΑΒ με τη δίκαιη, διαφανή και άμεση επιβολή κυρώσεων, χωρίς υποκειμενική κρίση, αλλά με δέσμια αρμοδιότητα κυρώσεων, αντιμετωπίζει ριζικά το αίσθημα αδικίας και ατιμωρησίας.
2) Με την επιβολή λειτουργίας παρακολούθησης των αγωνιστικών χώρων και κάθε περιοχής τους, με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικά κάμερες.
Φυσικά με την απόλυτη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας.
3) Η ταυτοπροσωπεία στους φιλάθλους κατά την είσοδο στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ .
Μια καινοτομία, που σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υλοποιεί μια εκκρεμότητα δεκαετιών.
Τα γήπεδα “Ξέφραγο Αμπέλι” ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
4) Η μια και μοναδική λέσχη φιλάθλων ανά ΠΑΕ, με χρονική εφαρμογή έναρξης 20/8/2024.

Ας ευχηθούμε όλοι να έχουμε ένα όμορφο πρωτάθλημα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και σε όλα τα αθλήματα, ανταγωνιστικό, υψηλού επιπέδου, χωρίς βία, χωρίς παραβατικές συμπεριφορές, έτσι όπως αξίζει πραγματικά να είναι.

Στην έναρξη αυτή της νέας περιόδου, με το νεο διαμορφωμένο πλέον περιβάλλον, οφείλω να ευχαριστήσω όλα τα κόμματα που υπερψήφισαν τις διατάξεις των δυο νόμων μας, όλες τις ΠΑΕ, τις ΚΑΕ, την ΕΠΟ, τις αντίστοιχες Λίγκες και τον δημοσιογραφικό κόσμο, που παρά τις αρχικές (λογικό) αμφισβητήσεις στήριξαν και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες μας για την αναβάθμιση του Ελληνικού Αθλητισμού.

Πίστευα και πιστεύω πως ο Αθλητισμός δεν εχει κομματικό ή ιδεολογικό πρόσημο. Αντίθετα, ενώνει,, χτίζει γέφυρες και ειναι ό,τι πιο ωραίο για τον άνθρωπο και τις κοινωνίες!»