Credits: X/Ligue 1 McDonald's

Ligue 1

Μπρεστ – Μαρσέιγ 1-5: Ισοπεδωτική πρεμιέρα για τους Μασσαλούς (videos)

17.08.24 | 20:00

Η Μαρσέιγ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη νέα σεζόν, καθώς η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι επικράτησε με 5-1 στην έδρα της Μπρεστ, της ευχάριστης έκπληξης του περσινού πρωταθλήματος της Ligue 1.

Οι Μασσαλοί έδειξαν από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, πως θέλουν φέτος, να βάλουν δύσκολα στην Παρί για τη μάχη του τίτλου, ενώ η Μπρεστ θα δυσκολευτεί έχοντας και την Ευρώπη.

Μαγικό ξεκίνημα

Οι Μασσαλοί άνοιξαν το σκορ μετά από μια εξαιρετικά οργανωμένη επίθεση. Ο Χαρίτ βρήκε τον Γκρίνγουντ, αυτός άφησε πίσω τον Αμαβί, και εκτέλεσε με άψογο διαγώνιο σουτ, μόλις στο 3’!



Το… καθάρισε σε 6 λεπτά

Στο 26’ και ξανά μετά από μια ταχύτατη αντεπίθεση, η Μαρσέιγ έκανε το 2-0. Ο Γκρίνγουντ διέσχισε το γήπεδο, σέντραρε στον Χαρίτ, ο Μαροκινός, με τακουνάκι, βρήκε τον Λουίζ Ενρίκε, που σούταρε με τη μια για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του Ντε Τσέρμπι.



Λίγα λεπτά αργότερα, ο Γκρίνγουντ που ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο α’ μέρος, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου.



Εμφανίστηκε στο γήπεδο η Μπρεστ

Η Μπρεστ έκανε αισθητή την παρουσία της, στο φινάλε του α’ μέρους, όταν στο 42’, ο Μαχντί Καμαρά εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην άμυνα της Μαρσέιγ και με εξαιρετικό κοντρόλ και βολέ από το ύψος της περιοχής, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα, μειώνοντας σε 3-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.



Μπήκε φουριόζα και η Μαρσέιγ και στο β’ μέρος

Η άμυνα της Μπρεστ αδυνατούσε να ανταποκριθεί σε κάθε επίθεση της Μαρσέιγ, η οποία το εκμεταλλευόταν στο έπακρο και στο β’ ημίχρονο. Στο 47 και μετά από  μια μακρινή πάσα του Μπαλέρντι, η μπάλα έφτασε στον Γκρίνγουντ, ο οποίος σέντραρε, η μπάλα κατέληξε στον Λουίζ Ενρίκε, που με αριστερό πλασέ έκανε το 4-1.



Με το πόδι πατημένο στο γκάζι και… 5-1

Η Μαρσέιγ ήθελε να δείξει στην πρεμιέρα της Ligue 1, πως φέτος είναι ικανή να φτάσει ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος. Στο 67′ ο ορεξάτος Γκρίνγουντ μια εντυπωσιακή ντρίμπλα μέσα στην περιοχή, ανάγκασε τον Αμαβί σε ένα σκληρό φάουλ, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ουαχί, που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπιζό, διαμορφώνοντας το 5-1.



Ξεκίνημα… δήλωση πως θέλει να επιστρέψει στην κορυφή

Μετά το 5ο γκολ, οι παίκτες του Ντε Τσέρμπι έριξαν ρυθμούς, έχοντας εξασφαλίσει με άνεση το τρίποντο, στην πρεμιέρα της Ligue 1, ενώ από την άλλη, η Μπρεστ στη σεζόν… της ιστορίας της, καθώς θα συμμετάσχει στο League Phase του Champions League, έδειξε πως φέτος ίσως επανέλθει στα… λογικά στάνταρ της, μετά την «τρελή» σεζόν που πραγματοποίησε.

Μπρεστ – Μαρσέιγ 1-5

Μπρεστ (Ρουά): Μπιζό, Λαλά, Σαρντονέ, Λε Καρντινάλ, Αμαβί (84′ Ζογκμπ), Μαρτίν (71′ Εμποκ), Καμαρά, Λαγκ (71′ Καμπλάν), Ντελ Καστίγιο, Αζορκ (64′ Φεβρ), Λε Ντουαρόν

Μαρσέιγ (Ντε Τσέρμπι): Ρούλι, Λιρόλα (71′ Μεϊτέ), Μπαλέρντι, Κορνέλιους, Μουρίγιο, Χόιμπιεργκ, Μερλέν, Γκρίνγουντ, Χαρίτ (88′ Αμπνταλάχ), Λουίς Ενρίκε (87′ Ρονζιέ), Γουαχί (71′ Μουμπανγκά, 80′ Στερνάλ)