Φωτογραφί: Intime

ΑΕΚ

Ο «Ντούμι», το κλεμμένο πορτοφόλι και όσα συνδέουν ΑΕΚ και Λεμεσό

16.02.24 | 21:53

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα τη διεξαγωγή φιλικού στην Κύπρο απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού με τον οποίο τη συνδέουν 6 ποδοσφαιριστές, ένας προπονητής και κάποιες… πικάντικες ιστορίες.

ΑΕΚ και Απόλλωνας Λεμεσού θα συναντηθούν ξανά σε φιλικό παιχνίδι μετά το καλοκαίρι του 2021 (3-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο), όπου η αλήθεια είναι ότι η κυπριακή ομάδα δεν έφερε και τόσο… γούρι στην «Ένωση». Εκείνο το φιλικό ήταν η πρόβα τζενεράλε του ευρωπαϊκού αγώνα με τη Βελέζ σε ένα ζευγάρι αγώνων όπου η ΑΕΚ γνώρισε έναν σοκαριστικό αποκλεισμό αποχαιρετώντας την Ευρώπη πριν καλά-καλά προλάβει να παίξει από τον μήνα Ιούλιο.

Έξι παίκτες με πρώτο τον Κρυστάλλη

Παρόλα αυτά, δεν είναι και λίγοι οι παίκτες που συνδέουν την ΑΕΚ με την ομάδα της Λεμεσού αφού 6 ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. Ο πρώτος ήταν ο Πανίκος Κρυστάλλης ο οποίος είχε βραβευτεί στο φιλικό του 2021 από τον αείμνηστο Στέλιο Σεραφείδη με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες. Από τον Απόλλωνα Λεμεσού αποκτήθηκε επίσης τον χειμώνα του 1999 ο Γιώργος Καβάζης ο οποίος δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην «Ένωση».

Από τον Αλμπάνη μέχρι τον Άλεφ και τον Φροξυλιά

Τα πιο πρόσφατα… πάρε δώσε της ΑΕΚ με την κυπριακή ομάδα ήταν ο Αλμπάνης που είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στην Κύπρο και έγινε πρωταθλητής με τον Απόλλωνα, ο Άλεφ που άνηκε στην Μπράγκα αλλά παραχωρήθηκε ως δανεικός και στις δύο ομάδες από τους Πορτογάλους, ο Γιάννης Γιαννιώτας και ο Δημήτρης Φροξυλιάς.

Ο… προδότης «Ντούμι» και η ροκ περίοδος 2003-04

Ο προπονητής που συνδέει τις δύο ομάδες είναι ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου ο οποίος το 2004 είχε αφήσει στα… κρύα του λουτρού την κυπριακή ομάδα (πρωτοπόρος μέχρι τότε στο πρωτάθλημα) έχοντας συμφωνήσει με την ΑΕΚ προκειμένου να αντικαταστήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που είχε φύγει μεσούσης της σεζόν 2003-04. Ο «Ντούμι» έμεινε στην ιστορία της ΑΕΚ για αρκετά ευτράπελα περιστατικά και ενδεχομένως να μετάνιωσε που ήρθε στην ομάδα εκείνη την περίοδο.

Κλεμμένο πορτοφόλι στους Θρακομακεδόνες και πληρωμή ξενοδοχείου από την τσέπη του!

Στη Λεμεσό είχε… αφισοκολληθεί τότε ως προδότης ενώ στην Αθήνα πέρασε ροκ στιγμές σε μια ΑΕΚ που ταλαιπωρούνταν από μεγάλα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, με τον Ρουμάνο να προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται είτε βάζοντας μουσική στα αποδυτήρια για να ανυψώσει το ηθικό των παικτών, είτε πληρώνοντας το ξενοδοχείο σε αποστολές της ομάδας από την τσέπη του (true story) ελλείψει διοικούντων αφού η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ τότε πορευόταν με διοίκηση Πρωτοδικείου. Για «ευχαριστώ» στα όσα είχε περάσει, του κλέψανε και το πορτοφόλι στους Θρακομακεδόνες σε εκείνο το πολυσυζητημένο ντου λίγο πριν την ανάληψη της διοίκησης από τον Ντέμη Νικολαϊδη και τους συνεργάτες του.