ΟΦΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Φωτογραφία: Intime

Ποδόσφαιρο Γυναικών

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-1: Έβαλε «φωτιά» στην.. μάχη της δεύτερης θέσης

17.02.24 | 15:46

Ο ΟΦΗ πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο Βαρδινογιάννειο, για την 16η αγωνιστική της Women’s Football League.

Η ομάδας της Κρήτης έφτασε στην ανατροπή χάρη στο γκολ της Ριμπάνσκα και το αυτογκόλ της Σιδηρά και πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την δεύτερη θέση. Οι «πράσινες» ευτύχησαν να προηγηθούν με την Σπυριδωνίδου χωρίς όμως να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Πλέον τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός, με της Κρητικές να έχουν και έναν αγώνα λιγότερο.

Πήραν το προβάδισμα αλλά… το έχασαν μόνες τους

Η πρώτη τελική του αγώνα άνηκε στις γηπεδούχες. Η Καλαμπέροβα στο 4ο λεπτό επιχείρησε ένα χαμηλό σουτ το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά της Γιαννακούλη χωρίς να απειλήσει.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η Μουστάκ έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, βρήκε την Μπριάνα που δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από ευνοϊκή θέση.

Η ομάδα του Κώστα Παντζαρίδη μπήκε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, έχασε κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 28΄. Η Δημητρίου με κάθετη μπαλιά βρήκε την Σπυριδωνίδου, που με μια επαφή έδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι». Αυτό ήταν το 5ο εφετινός της γκολ απο τον Ιανουάριο, όταν και αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Στο 45′ μετά από αντεπίθεση του ΟΦΗ, η Πατερνά έκανε το γύρισμα μέσα στη περιοχή, αλλά στην προσπάθεια της να διώξει η Σιδηρά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας της για το 1-1.

Υπεροχή και αποτελεσματικότητα οδήγησαν στην ανατροπή

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτριες του ΟΦΗ μπήκαν πιο δυναμικά και επιχείρησαν δύο σουτ με τις Καλαμπέροβα και Ριμπάνσκα, τα οποία σταμάτησαν στην Γιαννακούλη.

Στο 59′ οι Κρητικές απείλησαν ξανά. Αρχικά τη σέντρα σουτ της Πατερνά έδιωξε με γροθιές η τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η Κυδωνάκη πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά της Γιαννακούλη.

Ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή στο 79′. Μετά από πάσα της Μπριάνα, η Ριμπάνσκα βρήκε δίχτυα, με την Σλοβένα επιθετικό να πετυχαίνει το 16ο φετινό της γκολ στο πρωτάθλημα και το 6ο στους τέσσερις τελευταίους αγώνες.

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-1

ΟΦΗ (Κώστας Παντζαρίδης): Γκούρτνερ, Κουκουλάκη ( 94′ Γουνάκη), Σηφάκη, Κυδωνά, Πατερνά, Πεϊου, Δρακογιαννάκη, Μουστάκ (80′ Πλατανιά), Καλαμπέροβα (88′ Ζέρβα), Μπριάνα, Ριμπάνσκα.

Παναθηναϊκός(Δημήτρης Ρούβαλης): Γιαννακούλη, Νεφρού, Σιδηρά, Μάια, Δημητρίου, Ρόγκαν, Σιαφαρίκα (87′ Κανέλλου), Χαμαλίδου, Κακαμπούκη, Νταρζάνου, Σπυριδωνίδου.