Φωτογραφία: Eurokinissi

ΑΕΚ

Η επιστροφή της ΑΕΚ στη γεμάτη Νέα Φιλαδέλφεια

18.02.24 | 10:55

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Το κόστος της απουσίας του κόσμου ήταν μεγάλο για όλες τις ομάδες μεταξύ των οποίων και η ΑΕΚ η οποία είναι ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη πληρότητα στις εξέδρες του γηπέδου του. Το κόστος όμως για την «Ένωση» δεν ήταν μόνο συναισθηματικό ή οικονομικό αλλά και… πρακτικό.

Ο απολογισμός των κεκλεισμένων των θυρών στη Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ έπαιξε τον τελευταίο της αγώνα στη γεμάτη Νέα Φιλαδέλφεια την 4η Δεκεμβρίου κόντρα στον Άρη. Έκτοτε έδωσε πέντε ματς στην -άδεια- έδρα της για πρωτάθλημα και Κύπελλο έχοντας απολογισμό τρεις νίκες (Βόλος, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης) και δύο ισοπαλίες (Παναθηναϊκός και Άρης για το Κύπελλο).

Η ενδεικτική δήλωση του Αλμέιδα στο ματς με τον Βόλο

Είτε η «Ένωση» κέρδιζε στα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια, είτε όχι, το γενικότερο συμπέρασμα από το συναίσθημα που εισέπραττε το ποδοσφαιρικό τμήμα αποτυπώνεται στη δήλωση του Ματίας Αλμέιδα μετά το τέλος του πρώτου κεκλεισμένων των θυρών αγώνα που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 3 Ιανουαρίου κόντρα στον Βόλο: «Είναι θλιβερό αυτό που ζήσαμε σήμερα. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, είναι πάθος, ενώνει οικογένειες ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Έτσι όπως ήταν το παιχνίδι σήμερα μπροστά σε άδειες κερκίδες είναι σαν να παίζαμε ποδόσφαιρο σε μια πλατεία».

Η επίδραση του «Almeyda Style» με την εξέδρα

Για όλες τις ομάδες η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα είχε κόστος. Οικονομικό, συναισθηματικό, αγωνιστικό, από όποια άποψη κι αν το δει ο καθένας. Για την ΑΕΚ ως ομάδα ρυθμού και ως η ομάδα με τη μεγαλύτερη πληρότητα στο δικό της γήπεδο ενδεχομένως όλη αυτή η κατάσταση να είχε ένα… κλικ μεγαλύτερο αντίκτυπο ως προς τον τρόπο παιχνιδιού της. Το «Almeyda Style» που υποστηρίζει η «Ένωση» τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει αρκετά μεγάλη επίδραση με την εξέδρα και πάντα ο κόσμος παίζει ρόλο στον ρυθμό της ομάδας.

Το… αντιπαράδειγμα του ματς Κυπέλλου με τον Άρη

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη στην άδεια Νέα Φιλαδέλφεια (0-0) η ΑΕΚ έκανε το πιο ακίνδυνο επιθετικά παιχνίδι της από τη μέρα που πήρε θέση στην άκρη του πάγκου της ο Αργεντίνος τεχνικός. Εκείνη τη μέρα, σε ένα ματς που έκρινε κατά 50% έναν στόχο της σεζόν, η «Ένωση» έκανε την πρώτη και μοναδική της τελική προσπάθεια εντός της περιοχής του αντιπάλου στο 75ο λεπτό με τον Αραούχο.

Επιστροφή στην κανονικότητα

Από σήμερα η ΑΕΚ θα έχει ξανά τον κόσμο στο πλευρό της. Η Φιλαδέλφεια από ένα βουβό μέρος θα γίνει ξανά η πιο καυτή (βάσει πληρότητας στις εξέδρες) έδρα στην Ελλάδα και η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει ξανά με έναν από τους πιο κομβικούς… «συμπαίκτες» της. Η δίψα που υπάρχει για την περίσταση αντανακλάται μέσα από το γεγονός πως σε έναν αγώνα απέναντι στην Κηφισιά η «Ένωση» αναμένεται να έχει στο πλευρό της πάνω από 30 χιλιάδες οπαδούς της, κάτι που τα λέει όλα…