Ο πρωταθλητής και ο χαμένος των ντέρμπι

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Ο πρωταθλητής και ο… χαμένος των ντέρμπι

19.02.24 | 14:45

Οι 4 διεκδικητές του τίτλου ολοκλήρωσαν τα μεταξύ τους ντέρμπι στην κανονική διάρκεια και το monobala.gr σας θυμίζει τους νικητές και τους ηττημένους.

Με το πρωτάθλημα να μπαίνει στην τελική του ευθεία πριν από τα play off, όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα ντέρμπι μεταξύ των 4 διεκδικητών θα κρίνουν εν πολλοίς το φετινό πρωταθλητή. Στις 3 τελευταίες αγωνιστικές δεν υπάρχει άλλο ντέρμπι οπότε μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στο τι έχουν κάνει ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Η βαθμολογία στα ντέρμπι

Η… πρωταθλήτρια ΑΕΚ

Η κάτοχος του τίτλου είναι και αυτή που έχει συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς τη φετινή σεζόν στα ντέρμπι. Η ομάδα του Αλμέιδα έχει βρει τον τρόπο να διατηρήσει το αήττητο απέναντι και στους 3 άλλους διεκδικητές. Τρεις νίκες και 3 ισοπαλίες είναι ο απολογισμός της ΑΕΚ και με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, γνωρίζει ότι αν καταφέρει να διατηρήσει την ίδια εικόνα και στα play off θα είναι φαβορί για τον τίτλο.

Τα αποτελέσματα της ΑΕΚ:

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Η ισοβαθμία ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού

Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να… καθαρίσει τα περισσότερα ματς κόντρα σε μικρότερους αντιπάλους αλλά στα ντέρμπι έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Μέχρι τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, η συγκομιδή του ήταν καλή αλλά η τελευταία εικόνα τον… πλήγωσε. Το ίδιο είχε συμβεί και με την ήττα από την ΑΕΚ αλλά τότε η αντίδρασή του ήταν εξαιρετική, μένει να φανεί αν θα συμβεί κάτι παρόμοιο και τότε.

Τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ:

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα μεγάλο θέμα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και αυτό ήταν η απόδοσή του και κυρίως τα αποτελέσματά του στα ντέρμπι. Εξαίρεση αποτέλεσε η παρουσία του στο Γ. Καραϊσκάκης σε ένα ματς που διακόπηκε στο 49ο λεπτό. Μετά την αλλαγή προπονητή, η εικόνα του στα ντέρμπι άλλαξε όμως το σύνολο των βαθμών του σε πρώτο και δεύτερο γύρο είναι ακριβώς η ίδια. Τέσσερις βαθμούς μάζεψε με τον Γιοβάνοβιτς, 4 και με τον Τερίμ.

Τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού:

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-3 (α.α)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0

Ο… ουραγός Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει περάσει από… χίλια κύματα τη φετινή σεζόν και μέχρι το ντέρμπι στην Τούμπα, είχε μόλις ένα βαθμό. Η εικόνα του με τον Μεντιλίμπαρ είναι σίγουρα καλύτερη και αυτό αποδείχθηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ όμως το δείγμα είναι ακόμη μικρό. Σε κάθε περίπτωση με δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» απέχουν 5 βαθμούς από την κορυφή, χρειάζονται πολύ καλύτερα αποτελέσματα στα ντέρμπι από αυτά που είχαν στην κανονική περίοδο.

Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού:

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-3 (α.α)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0