Φωτογραφία: Intime

Διαιτησία

Φάνηκε η απειρία του Ζαμπαλά

19.02.24 | 13:49

Το monobala.gr είχε προειδοποιήσει ότι ο ορισμός του διαιτητή Σπύρου Ζαμπαλά στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Λαμία (2-2) εγκυμονούσε κινδύνους. Εξαιτίας της απειρίας του συγκεκριμένου ρέφερι σε τέτοια είδους παιχνίδια.

Σε αγώνες που η παραμικρή λεπτομέρεια παίζει ρόλο, είναι καθοριστική και μπορεί να επηρεάσει την έκβαση της. Κυρίως να προκαλέσει διαμαρτυρίες μετά τη λήξη της αναμέτρησης, όπως συνέβη από την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Οι πράσινοι δικαιούνται να εκφράζουν παράπονα για τον χρόνο των καθυστερήσεων στο δεύτερο ημίχρονο. Οι διακοπές της φυσικής ροής του ματς στην επανάληψη ήταν πολλές. Λόγω αλλαγών, τραυματισμών και περιπτώσεων που ο διαιτητής αναγκάστηκε να σταματήσει, έστω και για δευτερόλεπτα, προσωρινά το παιχνίδι για να τσεκάρει φάσεις το VAR.

Τα πέντε λεπτά που αποφάσισε ο Ζαμπαλάς ήταν λίγα. Άλλος πιο έμπειρος διαιτητής θα κρατούσε το λιγότερο επτά!!! Ο εν λόγω ρέφερι έδειχνε σαν να ήθελε να λήξει γρήγορα τον αγώνα. Ζήτησε από τον Γιάννη Παπαδόπουλο, τον διαιτητή στο VAR, να του πει τον χρόνο των διακοπών στο δεύτερο ημίχρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνής ρέφερι, τον ενημέρωσε σχετικά. Ο χρόνος ξεπερνούσε τα έξι λεπτά και άγγιζε τα επτά!!!

Ο Ζαμπαλάς όμως «κόλλησε» στα πέντε και άφησε να τρέξουν επιπλέον δευτερόλεπτα προκειμένου να ολοκληρωθεί η τελευταία φάση από την πλευρά των πράσινων. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε και τα θετικά στοιχεία της εμφάνισης του. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ήταν σωστός. Στην κόκκινη με την οποία απέβαλε παίκτη της Λαμίας και όταν κλήθηκε να κρίνει αν ήταν πέναλτι σε δύο φάσεις των γηπεδούχων. Σωστά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ουσιαστικά αδίκησε τον εαυτό του με τον λανθασμένο χρόνο των καθυστερήσεων. Έδωσε το πάτημα για να αμφισβητηθεί δικαίως η διαχείριση του ματς από την πλευρά του στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.