Πανθηναϊκός - Γερεμέγεφ Φωτογραφία: Intime

Παναθηναϊκός

Κάτι παραπάνω από μια πρόκριση για τον Παναθηναϊκό

20.02.24 | 08:23

Σε ρυθμούς ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας κινούνται άπαντες στον Παναθηναϊκό, με την προσοχή να έχει στραφεί αποκλειστικά στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στη ρεβάνς του 0-1 στην Τούμπα.

Οι «πράσινοι» έχουν αφήσει πίσω τους το ανεπιτυχές αποτέλεσμα (2-2) με τη Λαμία και επικεντρώνονται στην αναμέτρηση στην οποία θα κριθεί το εισιτήριο για τον τελικό. Για το «τριφύλλι», όμως, το ματς σημαίνει πολλά παραπάνω από μια πρόκριση. Ο Διονύσης Δεσύλλας αναλύει στο monobala.gr.

Άμεση ανάκαμψη

Μετά τα τέσσερα σερί παιχνίδια με νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και έπειτα από το «διπλό» στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός προσγειώθηκε απότομα με την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία. Το αποτέλεσμα αυτό, πέρα από το γεγονός ότι στέρησε δυο πολύτιμους βαθμούς από την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, «χάλασε» κάπως το καλό κλίμα του τελευταίου διαστήματος και τη θετική ενέργεια που υπήρχε. Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό απ’ όλους ότι σε ενδεχόμενη πρόκριση επί του ΠΑΟΚ αύριο, θα επανέλθουν τα χαμόγελα και ο Παναθηναϊκός θα έχει μια άμεση ανάκαμψη, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι υπεραπαραίτητο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα σε επίπεδο κλίματος.

Ποδοσφαιρική εκδίκηση

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πέρυσι είχε βάλει «stop» στον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας και τον είχε αποκλείσει. Η μοίρα τα έφερε έτσι που φέτος οι δυο τους κοντράρονται ξανά. Μετά το 0-1 στην Τούμπα, οι «πράσινοι» έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια… ποδοσφαιρική εκδίκηση για τον περσινό τους αποκλεισμό, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τη δουλειά. Αυτό λένε και οι ποδοσφαιριστές στις μεταξύ τους συζητήσεις στο Κορωπί: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πάμε να κάνουμε αυτό που πρέπει στη Λεωφόρο και να προκριθούμε».

Δεύτερος τελικός σε τρία χρόνια

Μπορεί πέρυσι, όπως αναφέραμε παραπάνω, ο ΠΑΟΚ να απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, αλλά πρόπερσι το «τριφύλλι» ήταν αυτό που είχε χαμογελάσει. Όχι σε παιχνίδια πρόκρισης, αλλά στον τελικό του ΟΑΚΑ, όταν είχε επικρατήσει 1-0 του «δικεφάλου» του Βορρά και είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος του συλλόγου για πρώτη φορά μετά το 2014. Στο ενδεχόμενο πρόκρισης, οι «πράσινοι» θα βρεθούν στον τελικό για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια επιπλέον πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.