Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: Ρεκόρ του Κυράστα ισοφάρισε ο Φατίχ Τερίμ

22.01.24 | 14:17

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και πλέον συμπλήρωσε 7 σερί ματς πρωταθλήματος με 2+ γκολ. Κάτι τέτοιο είχε να πετύχει 24 ολόκληρα χρόνια.

Μπορεί ο Φατίχ Τερίμ να βρίσκεται σχεδόν ένα μήνα στην Ελλάδα αλλά μπορεί ήδη να καυχιέται ότι πέτυχε κάτι που πολλοί προκάτοχοί του δεν το κατάφεραν. Ο Τούρκος προπονητής είχε και τη βοήθεια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αφού το σερί των αγώνων αρχίζει από το ματς με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο.

Τι έχει γίνει στην τελευταία 7άδα αγώνων του Παναθηναϊκού στη Superleague; Έχει πετύχει 2+ γκολ σε κάθε ματς. Μοιάζει κάτι τόσο σπάνιο; Όχι αλλά ψάχνοντας στο παρελθόν θα αντιληφθεί κανείς ότι στον Παναθηναϊκό έχει να συμβεί 24 χρόνια.

Τα 7 συνεχόμενα ματς του Παναθηναϊκού του Κυράστα

Τότε ήταν η τελευταία φορά που οι «πράσινοι» συμπλήρωσαν 7 ματς με 2+ γκολ. Ήταν το τέλος της σεζόν 1999/2000 όταν άρχισε το σερί με το ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στην Προοδευτική που ολοκληρώθηκε με 3-1. Τα 3 επόμενα ματς έφεραν ακόμη μεγαλύτερα σκορ, 4-0 κόντρα στον Πανιώνιο, 5-0 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και 4-1 με την Καβάλα.

Η αρχή της επόμενης σεζόν και πάλι με τον Γιάννη Κυράστα στον πάγκο του Παναθηναϊκού έφερε τους «πράσινους» αντιμέτωπους με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πανιώνιο. Και τα δύο ματς ολοκληρώθηκαν με νίκες 2-1 και 2-0 αντίστοιχα. Το σερί των 7 αγώνων έκλεισε την 1η του Οκτώβρη του 2000 με την εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με τον Άρη. Για την ιστορία το επόμενο ματς ήταν εκτός έδρας με τον ΟΦΗ και έμεινε στο 0-0.

Το φετινό σερί του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν έχει εμφανίσει ένα πιο παραγωγικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Φαίνεται στα ματς κυρίως με τις ομάδες εκτός του Big 5. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε φτάσει τα 6 σερί ματς με 2+ γκολ και επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς το οποίο σταμάτησε κόντρα στην Κηφισιά. Μετά την επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έφτασε τα 7 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος στα οποία έχει σκοράρει, τουλάχιστον, 2 φορές.

Η αρχή έγινε στο ματς με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο όπου η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε επικρατήσει με 4-0. Ακολούθησε η ήττα με τον Ατρόμητο αλλά τα δύο εύστοχα πέναλτι του Ιωαννίδη έφεραν 2 γκολ στους «πράσινους» οι οποίοι σκόραραν τρεις φορές και στο τελευταίο ματς του Σέρβου προπονητή στο Πανθεσσαλικό.

Ο Τερίμ ανέλαβε στις 26 Δεκεμβρίου και έχει δώσει 4 ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Και στα 4 η ομάδα του έχει σκοράρει 2 φορές. Κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό, ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης. Για να ξεπεράσει το επίτευγμα του Γιάννη Κυράστα θα πρέπει να σκοράρει, τουλάχιστον, 2 φορές και κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπως είχε κάνει και στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου.