Κλεμάν Τουρπέν Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

Ο Τουρπέν στο Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

20.02.24 | 11:37

Ο Κλεμάν Τουρπέν ορίστηκε να διευθύνει την εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Φερεντσβάρος, στη «Groupama Arena» της Βουδαπέστης (22/2, 22:00).

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Νικολάς Ντανός, Ερβάν Φινζέν, 4ος ο Ρούντι Μπουκέ και στο VAR οι Ζερόμ Μπρισάρ, Γουίλι Ντελαζό.

O Γάλλος διαιτητής ανήκει στην Elite κατηγορία της UEFA από το 2012 και ήταν ο διαιτητής του τελικού του Champions League το 2022, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ στο Παρίσι.

Το ελληνικό του παρελθόν

Ο Τουρπέν έχει σφυρίξει ξανά εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού, τον Φεβρουάριο του 2021 στο Αϊντχόφεν, όταν ο Ολυμπιακός είχε πάρει την πρόκριση για τους «16» του Europa League με γκολ του Χασάν στο φινάλε της αναμέτρησης, παρά την ήττα των «ερυθρόλευκων» με 2-1 στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Είχε σφυρίξει και το εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού για τους «16» του Europa League, απέναντι στη Γουλβς τη σεζόν 2019/20, σε παιχνίδι που οι Πειραιώτες είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι,1-1 με την αγγλική ομάδα, παρότι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 29ο λεπτό, εξαιτίας της αποβολής του Ρούμπεν Σεμέδο.

Την ίδια σεζόν είχε διευθύνει και το ΑΕΚ – Ολυμπιακός της 4ης αγωνιστικής των play offs της Super League, παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε πάρει το διπλό με 2-1 στο ΟΑΚΑ κόντρα στην «Ένωση».