Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν γκολ της ομάδας Φωτογραφία: Eurokinissi

ΠΑΣ Λαμία

Η Λαμία στις τρεις πιο «οικονομικές» επιθέσεις της Super League

20.02.24 | 20:59

Η Λαμία έχει κάνει μία καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται στην 6η θέση του πίνακα της Super League με 34 βαθμούς.

Οι Λαμιώτες έχουν 5 αγωνιστικές να δουν αρνητικό αποτέλεσμα (4 νίκες και 1 ισοπαλία) και χάρη σε αυτήν την επίδοση βρίσκονται στο +4 από τον Αστέρα Τρίπολης στη μάχη για την 6η θέση. Αποκορύφωμα ήταν ο τελευταίος αγώνας με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο απέσπασαν την ισοπαλία στη Λεωφόρο (2-2).

Αξιοσημείωτη είναι η επίθεση της Λαμίας, η οποία στατιστικά είναι η 3η πιο αποδοτική ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Το σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου πετυχαίνει 1 γκολ σε 6,8 προσπάθειες, με πρώτο σκόρερ τον Καρλίτος που κάνει πολύ καλή χρονιά φέτος, έχοντας 10 γκολ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποτελεσματικότητας των Φθιωτών, είναι ο τελευταίος αγώνας κόντρα στους «πράσινους», που πέτυχαν 2 γκολ, έχοντας συνολικά 4 τελικές προσπάθειες. Μάλιστα, η 1 από τις άλλες 2 άλλες τελικές που δεν έγιναν γκολ, ήταν η μεγάλη ευκαιρία του Τσιλούλη, που μαζί με το δοκάρι του Κώτσιρα στις καθυστερήσεις, αποτέλεσαν τις δύο σημαντικότερες στιγμές του αγώνα μετά το 2-2.

Πίσω μόνο από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό η Λαμία

Η Λαμία έχει την τρίτη πιο «οικονομική» επίθεση με πρώτο τον ΠΑΟΚ και δεύτερο τον Παναθηναϊκό. Οι Θεσσαλονικείς έχουν 1 γκολ σε 5 τελικές και το «τριφύλλι» 1 γκολ σε 5,5 προσπάθειες.

Μαζί του βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται ο άλλος διεκδικητής της 6ης θέσης που δίνει θέση στα play offs, ο Αστέρας Τρίπολης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρωτοπόρος ΑΕΚ βρίσκεται εκτός αυτής της πεντάδας.

Ένας από τους λόγους που ίσως εξηγεί το στατιστικό αυτό, έχει να κάνει με την εμπειρία των παικτών της. Το ρόστερ των Φθιωτών έχει μέσο όρο ηλικίας 30,7 χρόνια, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί με 30,1 έτη μ.ο.