Τα πλάνα του Βάσκου προπονητή για την πρόκριση Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

Οι σκέψεις Μεντιλίμπαρ ενόψει της ρεβάνς με Φερεντσβάρος

20.02.24 | 23:35

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε να δώσει ρεπό στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού την Τρίτη (20/2) πριν το ταξίδι στην Ουγγαρία.

Άλλωστε, για τους «ερυθρόλευκους» είχαν προηγηθεί τα δύο πολύ απαιτητικά ματς με Φερεντσβάρος (στο Καραϊσκάκη) και ΠΑΟΚ (στην Τούμπα), στα οποία ανταποκρίθηκαν κάτι παραπάνω από καλά.

Ωστόσο, τώρα υπάρχει άλλη μια πρόκληση, αυτή της παρουσίας στους «16» του Conference League. Το πρώτο βήμα έχει γίνει. Μένει το δεύτερο και πιο σημαντικό.

Οι «σίγουροι» για το βασικό σχήμα του Ολυμπιακού και τα διλήμματα

Ο Βάσκος τεχνικός έχει ξανά σε πρώτο πλάνο το 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ ο Πασχαλάκης, που έβαλε την υπογραφή του και σε νέο συμβόλαιο, θεωρείται σίγουρος. Για την άμυνα οι «εκλεκτοί» θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο και Ορτέγα.

Όσον αναφορά τον χώρο της μεσαίας γραμμής, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Εσε, ενώ οι άλλες δύο θέσεις αναμένεται να μοιραστούν σε δυο εκ των Τσικίνιο, Ορτα, Αλεξανδρόπουλο και Καρβάλιο.

Στη γραμμή κρούσης ο Ποντένσε δείχνει να κερδίζει στα… σημεία μια από τους δύο θέσεις στα «φτερά», ενώ οι Φορτούνης και Μασούρας θα διεκδικήσουν τη δεύτερη. Όσον αφορά την κορυφή της επίθεσης, δεδομένος θεωρείται ο Ελ Καμπί.