X: Davide Bisignano Twitter

UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: «Λύγισε» την Ατλέτικο η Ίντερ – Όλα στη ρεβάνς για Αιντχόφεν και Ντόρτμουντ (vid)

21.02.24 | 00:18

Δύο παιχνίδια που άφησαν σε μεγάλο βαθμό ανοικτούς λογαριασμούς για τις ρεβάνς, αν και η Ίντερ πήρε μικρό προβάδισμα σε σχέση με την Ατλέτικο Μαδρίτης, έγιναν το βράδυ της Τρίτης (20/2) στο Champions League.

Οι Λομβαρδοί ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος κόντρα στους Μαδριλένους και κατάφεραν να «λυγίσουν» τους φιλοξενούμενους στο 71ο λεπτό με σκόρερ τον Μάρκο Αρναούτοβιτς. Η νίκη με 1-0 στο «Τζουζέπε Μεάτσα» δίνει στην περσινή φιναλίστ προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά.

Ο Αυστριακός έχασε πολλές ευκαιρίες για να ανοίξει νωρίτερα το σκορ, αλλά η λύτρωση ήρθε τελικά για εκείνον στο 79′. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες σε ένα εξαιρετικό transition των «νερατζούρι» δεν κατάφερε να νικήσει τον Όμπλακ, ο οποίος σταμάτησε το πλασέ του Αργεντινού, αλλά ο έμπειρος επιθετικός στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει -όπως αποδείχθηκε- το τελικό αποτέλεσμα.

Ίντερ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ζόμερ, Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (69′ Ντάμφρις), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν (72′ Φρατέζι), Ντιμάρκο (69′ Αουγκούστο), Τουράμ (46′ Αρναούτοβιτς), Λαουτάρο Μαρτίνες (88′ Σάντσες)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χιμένες (46′ Σάβιτς), Βίτσελ, Ερμόσο (68′ Ρεϊνίλντο), Μολίνα (68′ Μπάριος), Ντε Πολ, Κόκε, Σαούλ (54′ Μοράτα), Λίνο, Γιορέντε, Γκριεζμάν (79′ Κορέα)

Ο Μάλεν «πλήγωσε» την πρώην, αλλά ο Ντε Γιονγκ απέδωσε δικαιοσύνη

Στο Αϊντχόφεν, η Ντόρτμουντ πήρε το προβάδισμα κόντρα στην PSV με σκόρερ έναν πρώην παίκτη της ολλανδικής ομάδας, τον Μάλεν, όμως η Αϊντχόφεν έφερε σε ισορροπία το ζευγάρι από την άσπρη βούλα και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές του στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Οι Βεστφαλοί πήραν το προβάδισμα στο 24’, όταν ο Ολλανδός διεθνής επιθετικός μπήκε στη μεγάλη περιοχή και σούταρε με δύναμη, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» του Μπενίτες για να ανοίξει το σκορ.

Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι ήταν σχεδόν ένας μονόλογος της Αϊντχόφεν, που έχασε -ειδικά με τον Τίλμαν- τις ευκαιρίες να φέρει νωρίτερα το ματς στα ίσια. Στην αρχή της επανάληψης η εικόνα του ματς δεν άλλαξε.

Στο 49’ ο Φέερμαν πλάσαρε με την μπάλα να κοντράρει στον Ρόις και να καταλήγει σε κόρνερ, ενώ στο 54’ ο Χούμελς έκανε πέναλτι με άτσαλο τάκλιν στον Τίλμαν (το οποίο ο Γερμανός στόπερ αμφισβήτησε), το οποίο εκτέλεσε έυστοχα ο Ντε Γιονγκ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Παρά τις καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα του αγώνα.

Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ 1-1

Αϊντχόφεν (Πέτερ Μπος): Μπενίτεζ, Τέζε, Σούτεν, Μποσκακλί, Ντεστ, Τίλμαν, Φέρμαν, Σαϊμπαρί, Μπακαγιόκο, Λοθάνο, Ντε Γιονγκ

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Μέιερ, Ριέρσον, Χούμελς, Σχλότερμπεκ, Μάατσεν. Σάμπιτσερ, Τσαν, Μάλεν, Ρόις, Σάντσο, Φίλκρουγκ