Superleague 2

ΠΑΟΚ Β’ – ΑΕΛ 1-2: Διπλό που την κρατά στο… κόλπο ανόδου

21.02.24 | 17:04

Η Λάρισα πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ, για την 21η εξ αναβολής αγωνιστική στον Α’ Όμιλο της Super League 2.

Με τα γκολ του Κοσσονού (48′) και Στίνα (52′) οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν το… κυνήγι της πρώτης θέσης που οδηγεί στη Super League. Οι «βυσσινί» βρίσκονται στο -9 από τον Λεβαδειακό.

Αντίθετα, ο «δικέφαλος του Βορρά» παρέμεινε στην 6η θέση και δεν κατάφερε να προσπεράσει τον συμπολίτη Ηρακλή, ο οποίος απέχει μόλις 1 βαθμό.

Εμφατικά καλύτερη η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα άνηκε τους φιλοξενούμενους. Ο Μαυριάς από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Η ΑΕΛ ήταν περισσότερο πιεστική και στο 17′ ο Στίνα επιχείρησε τη κεφαλιά, αλλά ο Ταλιχμανίδης μπόρεσε να μπλοκάρει με ευκολία.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ από το λάθος του Ταχιχμανίδη. Ο τερματοφύλακας με λάθος διώξιμο τροφοδότησε τον Στίνα, του οποίου το σουτ από ευνοϊκή θέση πέρασε εκτός εστίας.

Με τη συμπλήρωσης μισής ώρας ο «δικέφαλος του Βορρά» προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή. Ο Σνάουτσνερ βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου κουτσαίνοντας και τη θέση του πήρε ο Τσοπούρογλου.

Οι δύο ομάδες ανέβασαν ρυθμούς στα τελευταία δέκα λεπτά του ημιχρόνου. Στο 40΄η κεφαλιά του Κανίς μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σουλούκου, δημιουργώντας την μεγαλύτερη φάση του ΠΑΟΚ μέχρι εκείνη την ώρα.

Η ΑΕΛ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 48′ άνοιξε το σκορ. Ο Κοσσονού εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία της άμυνας του ΠΑΟΚ και με πλασέ από τα αριστερά έκανε το 1-0. Μέσα σε τέσσερα λεπτά οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με το δυνατό σουτ του Στίνα από την μικρή περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε, αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη

Στο 62′ η πίεση ψηλά του ΠΑΟΚ απέφερε καρπούς. Ο Τσοπούρογλου μείωσε σε 2-1 με δυνατό σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, με τον Σουλούκο να μην μπορεί να αντιδράσει.

Λίγο έλειψε ο «δικέφαλος» του Βορρά να φέρει το ματς στα ίσα στο 75′. Ο Σουλούκος πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κανίς.

ΠΑΟΚ Β’ – ΑΕΛ 1-2

ΠΑΟΚ Β’ (Αλεξιάδης): Ταλιχμανίδης, Τασιούρας, Παναγιώτου (55′ Πανίδης), Παντεκίδης, Φίλων, Κωττάς, Γιαξής, Σνάουτσνερ (30′ Τσοπούρογλου), Γκούμας (55′ Σπυράκος), Δαρέλας (81′ Σαποβάλοφ), Κανίς (81′ Κουαλιάτα)

ΑΕΛ (Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Μαϊδανός (79′ Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Θωμαΐδης, Καλουτσικίδης, Θ. Παπαγεωργίου, Κ. Παπαγεωργίου (79′ Γιανναράκης), Φατάι, Μαυριάς (70′ Νίνο), Στίνα, Κοσσονού