Ο Τάισον με τον ΠΑΟΚ σε πιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό Φωτογραφία: Intime

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ BETSSON

Δύναμή του, οι… μεσοεπιθετικοί του!

21.02.24 | 16:15

Λιγότερο από 3 ώρες χωρίζουν Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ από τη δεύτερη μάχη τους με φόντο τον τελικό του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» καλείται στη Λεωφόρο να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 με το οποίο οι «πράσινοι» κέρδισαν στην Τούμπα πριν από μία εβδομάδα!

Εν τέλει, τα νέα ήταν ευχάριστα για τον Ράζβαν Λουτσέσκου από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ σε ότι αφορά την διαθεσιμότητα του Τάισον, με τον Βραζιλιάνο να αποκτά έστω και στο… παρά ένα δικαίωμα συμμετοχής στο σημερινό ντέρμπι και να παίρνει φανέλα βασικού!

Προβάδισμα ο Μιχαηλίδης

Αναφορικά με την ενδεκάδα που θα εμπιστευτεί ο Λουτσέσκου στη σημερινή αναμέτρηση, τα πράγματα στην άμυνα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα. Κάτω από τα δοκάρια του βρίσκεται ο Ντομινίκ Κοτάρσκι έχοντας μπροστά του τον Τόμας Κεντζιόρα και πιθανότατα τον Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος σύμφωνα με τις χθεσινές δοκιμές έχει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη. Στα άκρα της άμυνας δε, θα βρίσκονται οι Μπάμπα Ράχμαν και Γιόνι Ότο.

«Σπάει» τα δίδυμα

Από εκεί και πέρα, η παρουσία του Σουαλιό Μεϊτέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη, με τον Γάλλο να έχει όπως όλα δείχνουν «παρτενέρ» τον Στέφαν Σβαμπ και όχι τον Μαγκομέντ Οζντόεφ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται μακριά από τον καλό εαυτό του. Επιπροσθέτως, για τις δύο θέσεις των κεντρικών χαφ υπάρχει και ο Μάρκος Αντόνιο, ωστόσο η χρησιμοποίηση του Βραζιλιάνου από την αρχή γενικότερα και ως «οχτάρι» ειδικότερα να μην συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες!

Βασικός ο Ζίβκοβιτς, στον πάγκο ο Ντεσπόντοφ

Τέλος, με τον Μπράντον να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης, η μεσοεπιθετική τριάδα πάνω στην οποία «ποντάρει» πολλά ο Λουτσέσκου, θα αποτελείται από τον Τάισον στα αριστερά, τον Γιάννη Κωνσταντέλια στο «δέκα» και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στα δεξιά, με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να κάθεται στον πάγκο και να μπαίνει στη «μάχη» ως αλλαγή, σύμφωνα πάντα με τα όσα φανέρωσε ο Ρουμάνος προπονητής στην χθεσινή προπόνηση στη Θεσσαλονίκη.

Ο δεύτερος που θα «κοπεί»

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αθήνα με 22 ποδοσφαιριστές. Με τον Τάισον διαθέσιμο και βέβαιο τον αποκλεισμό του “τρίτου” τερματοφύλακα, Χρήστου Μπαλωμένου, παρουσιάζει ενδιαφέρον το ποιος θα είναι ο δεύτερος που θα «κοπεί» από την 20άδα.

Υποψήφιοι, ο Γιοάν Σάστρε και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, με περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει ο πρώτος από τη στιγμή που δεν διανύει και την καλύτερη δυνατή περίοδο, ενώ μόνο έκπληξη θα δεν προκαλέσει ο αποκλεισμός ενός εκ των Αλί Σαμάτα και Στέφανου Τζίμα.