Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στη Θύρα 13 Φωτογραφία: Eurokinissi

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ BETSSON

Ο ήρωας Ντραγκόφσκι και ο σωτήρας Λημνιός

22.02.24 | 01:33

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε επική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, χάρη στον Δημήτρη Λημνιό, που σημείωσε το γκολ που έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι στο 120+9′ και τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι που απέκρουσε 3 πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα».

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, ηττήθηκαν στην κανονική διάρκεια και βρίσκονταν με… το ενάμισι πόδι εκτός τελικού, όμως εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό πλεονέκτημα των τελευταίων λεπτών, εξαιτίας του σοκαριστικού τραυματισμού του Ράχμαν Μπάμπα που πάγωσε τους πάντες στη Λεωφόρο, βρήκαν την ευκαιρία να σημειώσουν το γκολ που έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Ο Λημνιός έσωσε την παρτίδα – «Κέρβερος» ο Ντραγκόφσκι

Ο Δημήτρης Λημνιός πλήγωσε την παλιά του ομάδα, αφού με ωραίο σουτ στο πλαϊνό δίχτυ του Κοτάρσκι, μείωσε σε 2-1 για οδηγήσει το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ήταν η στιγμή για να λάμψει το άστρο του Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι. Ο Πολωνός τερματοφύλακας έγινε ο τρίτος πορτιέρε των «πράσινων» που τους δίνει την πρόκριση σε διαδικασία πέναλτι τη φετινή σεζόν, μετά τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι στη Μασσαλία για τα προκριματικά του Champions League και τον Γιούρι Λοντίγκιν στο Καραϊσκάκη ξανά για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Ντραγκόφσκι έσωσε την ομάδα του από βέβαιο αποκλεισμό 3 φορές, καθώς απέκρουσε τα πέναλτι των Ντεσπότοφ, Οζντόεφ και Γιόνι Όττο, που αν ευστοχούσαν έδιναν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου στην ομάδα τους.

Στο τελευταίο χτύπημα πέναλτι της αναμέτρησης ο Σαμάτα γλίστρησε, έστειλε την μπάλα ψηλά εκτός εστίας και τον Παναθηναϊκό στον τελικό, εκεί που θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού Άρης – Παναιτωλικός.