Φωτογραφία: Intime

ΠΑΟΚ

Μία μόνο ομάδα στη Λεωφόρο

22.02.24 | 08:26

Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα ένα δίκαιο άθλημα. Σε αυτό οφείλεται όμως η δημοφιλία του και οι μοναδικές συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει.

Στη Λεωφόρο χθες (21/2), εμφανίστηκε μόνο μία ομάδα! Ο ΠΑΟΚ εφάρμοσε άψογα το πλάνο που εκπόνησε πριν τη σέντρα o Ραζβάν Λουτσέσκου και έφτασε… μία φάση μακριά από μία πανάξια και παλικαρίσια πρόκριση, έχοντας κυριoλεκτικά «βιδώσει» τον Παναθηναϊκό επί 129 αγωνιστικά λεπτά.

«Αφεντικό» από το πρώτο λεπτό

Έχουμε και λέμε: Ο «δικέφαλος» ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι, με την κεφαλιά του Στέφαν Σβαμπ που εξουδετέρωσε ο Ντραγκόφσκι στο 13ό λεπτό, με την «απάντηση» του Παναθηναϊκού να έρχεται στο 37ό λεπτό με το σουτ του Μπακασέτα που δεν προβλημάτισε τον Κοτάρσκι.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ζέκα πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Μπράντον και παραχώρησε κόρνερ, στο 49΄ ο Ντραγκόφσκι εξουδετέρωσε νέο σουτ του Ισπανού, στο 72΄ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, στο 81΄ ο Κωνσταντέλιας σούταρε άουτ από το ημικύκλιο, στο 86΄ ο Οζντόεφ σούταρε άουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και κάπως έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο τραυματισμός του Μπάμπα και το φάουλ στον Κοτάρσκι

Στην παράταση, αφού πρώτα απείλησε με το σουτ του Κωνσταντέλια στο 102΄, ο ΠΑΟΚ «έγραψε» το 0-2 με τον Κεντζιόρα στην εκπνοή του πρώτου έξτρα 15αλέπτου, με τον Μπακασέτα να απειλεί με ένα σουτ στο 108΄ και τον Λημνιό να «σημαδεύει» τον Κοτάρσκι στο 114΄.

Και εκεί που ο χρόνος άρχισε να λιγοστεύει για τους «πράσινους» του Φατίχ Τερίμ, ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του Μπάμπα Ράχμαν που πάγωσε το αίμα όλων όσων βρίσκονταν στη Λεωφόρο και όσων παρακολουθούσαν τηλεοπτικά την αναμέτρηση. Ευτυχώς, ο Γκανέζος απέφυγε τα χειρότερα και αποχώρησε με ασθενοφόρο από το γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με δέκα στα έξι λεπτά των έξτρα καθυστερήσεων.

Επί τοις ουσίας, μόνο σε αυτό το εξάλεπτο εμφανίστηκε στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός, που απείλησε στο 126΄ με την κεφαλιά του Μαντσίνι που εξουδετέρωσε πάνω στη γραμμή ο Κουλιεράκης, σε μία φάση όπου υπάρχει ξεκάθαρα επιθετικό φάουλ εις βάρος του Κοτάρσκι και στο 129ο λεπτό με το γκολ του Λημνιού.

Το τι συνέβη στη διαδικασία των πέναλτι, δεν «χωράει» και ιδιαίτερης ανάλυσης. Ο Παναθηναϊκός στάθηκε πιο τυχερός και αποτελεσματικός, ο ΠΑΟΚ «κλώτσησε» τρεις ανεπανάληπτες ευκαιρίες να πάρει αυτό που δικαιούταν!

Ο ΠΑΟΚ που έδωσε απαντήσεις και οι τρεις «τελικοί»

Συμπερασματικά, ο κάκιστος ΠΑΟΚ του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, όπως έπραξε και μετά το «ναυάγιο» στη Νέα Φιλαδέλφεια, έδειξε χθες αντίδραση! Για την ακρίβεια, ο «δικέφαλος» απέδειξε σε «εχθρούς» και φίλους πως διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να το πάει… μέχρι τέλους στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και να περάσει έναν ή δύο γύρους ακόμα στο Europa Conference League.

Φυσικά και ο αποκλεισμός «πληγώνει» την ομάδα και τον κόσμο της, φυσικά και η επόμενη ημέρα δεν είναι εύκολη στη διαχείρισή της. Ωστόσο, η χθεσινή εμφάνιση του «δικεφάλου» μπορεί να μετατραπεί στο… καύσιμο που θα επαναφέρει τον ΠΑΟΚ σε υψηλές πτήσεις, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο (δύσκολο) παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Σε αυτό, η νίκη για τον «δικέφαλο» είναι κυριολεκτικά μονόδρομος προκειμένου να παραμείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή, όπως μονόδρομος θα είναι και τα «τρίποντα» στα παιχνίδια που ακολουθούν, με Πανσερραϊκό στις Σέρρες και Λαμία στη Φθιώτιδα.

Με ένα τρία στα τρία, οι «ασπρόμαυροι» ενδεχομένως και να επιστρέψουν στην κορυφή της Super League, ενώ εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, σε περίπτωση που η ΑΕΚ πάρει το απόλυτο των δικών της βαθμών, ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα βρίσκονται στο -1 στο τέλος της κανονικής διάρκειας, τέσσερις ημέρες πριν τον πρώτο «τελικό» τους στη φάση των «16» του Europa Conference League.

Υ.Γ.1: Πολλά υποσχόμενη η δεύτερη εμφάνιση του Γιόνι Ότο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Γερός να είναι ο Ισπανός, θα αποτελέσει «σταθερά» του «δικεφάλου» για πολύ καιρό…

Υ.Γ.2: Το ότι ο Αλί Σαμάτα φαντάζει ώρες – ώρες… παραφωνία στην «ασπρόμαυρη» επίθεση, έχει εντοπιστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το να «φορτώνει» όμως κάποιος τον αποκλεισμό μόνο στον Τανζανό, είναι το λιγότερο unfair. Όσο μερίδιο έχει ο Σαμάτα, άλλο τόσο έχει ο Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ ο Γιόνι Ότο και ολόκληρη η ομάδα.

Υ.Γ.3: Μπράβο στους φίλους του Παναθηναϊκού που χάρισαν ένα ζεστό χειροκρότημα στον Μπάμπα τόσο στο σημείο που ο Γκανέζος έδειξε σημεία ζωής, όσο και κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο. Στην Ελλάδα δυστυχώς, δεν είναι όλα αυτονόητα…

Υ.Γ.4: Το να αποθεώνεται ο Ντραγκόφσκι, το καταλαβαίνω απόλυτα. Ο Πολωνός άλλωστε ήταν ο ήρωας του Παναθηναϊκού στη διαδικασία των πέναλτι. Το να αποθεώνεται ο Φατίχ Τερίμ, δεν το καταλαβαίνω, να με συγχωρείτε. Εάν ο Τούρκος προπονητής, που έχει βέβαια το ελαφρυντικό των πολλών τραυματισμών, δεν διορθώσει αρκετά από τα κακώς κείμενα στο παιχνίδι της ομάδας του, ο Παναθηναϊκός δεν θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο του Πρωταθλητή.